20. oktober 2018
Heino Knudsen (med rødt slips) bliver den første lollik, der kan kalde sig regionsrådsformand. Til venstre ses Jan Hendeliowitz, gruppeformand for S i regionen. Foto: Thomas Olsen
Heino Knudsen (med rødt slips) bliver den første lollik, der kan kalde sig regionsrådsformand. Til venstre ses Jan Hendeliowitz, gruppeformand for S i regionen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højdespringeren fra Lolland: Efter fire år i lokalpolitik løber han med hele regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højdespringeren fra Lolland: Efter fire år i lokalpolitik løber han med hele regionen
Valg Region Sjælland - 22. november 2017 kl. 10:49
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Region Sjællands nye regionsrådsformand, 38-årige Heino Knudsen, er noget af en højdespringer.

arrow Læs også: Umage alliance danner flertal i Region Sjælland

Knudsen bragede ind i byrådet i Lolland Kommune ved valget i 2013. Han stod som nummer 19 på Socialdemokraternes liste, men fik over 600 personlige stemmer, og dermed tredjeflest af partiets stemmer. Efter en enkelt periode i byrådet på Lolland, hvor han har siddet i spidsen for fritids- og kulturudvalget, kan han pr. 1. januar 2018 indtage regionshuset i Sorø som ny formand for Region Sjælland.

Det er gået stærkt for Heino Knudsen, der er uddannet inden for salg og ledelse og i den seneste tid har haft orlov fra sit arbejde som markedskonsulent på erhvervsskolen CELF i Nykøbing F.. Han blev udnævnt som Socialdemokraternes spidskandidat til regionen i februar 2016.

Knudsen har gjort det til sin fordel, at han ikke er en del af det nuværende regionsråd og har lagt vægt på, at med ham i spidsen skal der indføres en mere åben kultur mellem ledelse og medarbejdere. Heino Knudsen taler varmt om distriktspsykiatri, lokale lægevagtkonsultationer og en lægeuddannelse til Sjælland. Og han har fokus på det blødende arbejdsmiljø.

Heino Knudsen har hele sit liv været aktiv i foreningslivet blandt andet i flere år som divisionstræner i håndbold. Han er født i Horslunde og bor i Nakskov med sin teenagedatter Manja.