14. december 2018
Dansk Folkeparti går efter at få Peter Jacobsen fra Snertinge og viceborgmester i Kalundborg kommune valgt til regionsrådsformand i Region Sjælland. Her ses han tale ved en tidligere lejlighed, Foto: Mie Neel.
Dansk Folkeparti går efter at få Peter Jacobsen fra Snertinge og viceborgmester i Kalundborg kommune valgt til regionsrådsformand i Region Sjælland. Her ses han tale ved en tidligere lejlighed, Foto: Mie Neel.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF bryder ud af blå bloks »Fællesgruppen«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF bryder ud af blå bloks »Fællesgruppen«
Opdateret 15. november 2017 kl. 10:32
Valg Region Sjælland - 15. november 2017 kl. 09:50
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bare seks dage før valget trækker Dansk Folkeparti sig ud af den borgerlige »Fællesgruppen« i Region Sjælland. Det skriver Nordvestnyt onsdag.

DF har ellers været en del af Fællesgruppen i mere end fem år, og har indgået valgforbund med Venstre til regionsrådsvalget på tirsdag den 21.november.

Ifølge partiet sker bruddet, fordi man vil kunne samarbejde »til begge sider«, som partiets spidskandidat Peter Jacobsen udtrykker det. Og DF har da også tidligere meldt ud, at man går efter at lande Peter Jacobsen i formandsstolen efter valget i stedet for at pege på Venstres spidskandidat Jacob Jensen.

Ifølge Peter Jacobsen ligger der dog også andre årsager bag bruddet.

Der er ikke blevet »ryddet godt nok op« efter bestikkelsesskandalen i Region Sjælland - den såkaldte Atea-sag. Også forløbet omkring den tvungne videreuddannelse af portørerne på de sjællandske sygehuse, der har ført til flere arbejdsnedlæggelser, spiller ifølge partiet ind.

- Vi synes, at forløbet omkring portørerne er et eksempel på, at vi skal lytte og inddrage medarbejderne mere, og det er klart, at vi ikke kan sidde deres indsigelser overhørig. Som ansvarlige politikere er det naturligvis vores opgave at lytte til medarbejderne, siger Peter Jacobsen i en pressemeddelelse.

Venstres gruppeformand Kirsten Devantier ser bruddet som en logisk konsekvens af Peter Jacobsens formandsambitioner, og det har hun forståelse for.

Men hun stiller sig fuldstændig uforstående over for Dansk Folkepartis udmeldinger i forhold til Atea-sagen og konflikten med portørerne.

- Det klinger hult. Peter Jacobsen har siddet som næstformand i regionsrådet. Han har været med hele vejen og været med til alle forhandlinger. Hvis han mente, at vi der var sket noget forkert undervejs, burde han jo gøre ophævelser der. Ikke lang tid efter, og når der er valg, siger hun til avisen.

Fællesgruppen har ud over V og DF bestået af De Konservative, Liberal Alliance og De Radikales medlemmer af regionsrådet.