17. oktober 2018
Asthildur Arnadottir (th.) og Mia Esta Larsen (tv.) er ligesom cirka 18.000 andre inden for sundhedsvæsnet i Region Sjælland ved at blive oplært i at bruge Sundhedsplatformen.Foto: JørgenC. Jørgensen
Asthildur Arnadottir (th.) og Mia Esta Larsen (tv.) er ligesom cirka 18.000 andre inden for sundhedsvæsnet i Region Sjælland ved at blive oplært i at bruge Sundhedsplatformen.Foto: JørgenC. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18.000 skal opgraderes til Sundhedsplatform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18.000 skal opgraderes til Sundhedsplatform
Valg Region Sjælland - 09. november 2017 kl. 21:01
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nedtællingen er i gang.
Natten til 25. november skifter sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved, Nykøbing F. og psykiatrien fra flere forskellige it-systemer over til ét fælles nyt system: Sundhedsplatformen.

arrow Læs også: Brød sammen i syv timer: Sundhedsplatform ramt af »besked-prop«

Derfor er en heftig oplærings-aktivitet i gang. Omkring 18.000 læger, sygeplejersker, lægesekretærer og øvrige behandlere fra Region Sjælland skal lære systemet at kende, inden det er alvor.

I dag bruger læger og sygeplejersker flere it-systemer, men Sundhedsplatformen samler medicinering, bestilling og booking af prøver såvel som stuegang i et system. Og langt mere af kommunikationen mellem sundhedspersonalet skal foregå via systemet.

- I dag kommunikerer man ofte med gule sedler, ringer eller taler sammen. Her kommer man til at kommunikere via systemet i stedet for. Det betyder ikke, at I ikke kommer til at kommunikere direkte med andre, men det vil i mange tilfælde komme til at optimere arbejdsgangene, forklarer Anne Grethe Mølbak, uddannelsesansvarlig overlæge på Sjællands Universitetshospital (SUH) Køge, der er i gang med at undervise et hold læger.

Som at få en smartphone
Men Sundhedsplatformen har skabt bekymring pga. erfaringerne fra Region Hovedstaden, hvor sygehuspersonalet har brugt ekstra tid og kræfter på det nye system. Region Sjælland har derfor afsat 150 millioner kroner til ekstra hænder, så udrulningen kan ske, uden alting går i stå.

To af kursisterne, Asthildur Arnadottir og Mia Esta Larsen er rimelig fortrøstningsfulde, når det gælder om at blive klar til det nye it-system. Begge var med, da systemet blev rullet ud i Region Hovedstaden, og personalet bliver undervist mere og bedre, end man gjorde i hovedstadsregionen i sin tid. De to læger mener begge, at det nye system kommer til at gøre nogle ting lettere. Men de er dog i tvivl om, hvor meget mere effektive de kan blive:

- I dag arbejder vi på min afdeling i tre forskellige programmer, og patient-journalen er stort set et worddokument. Sundhedsplatformen kan flere ting selv, og så slipper vi selvfølgelig for at skulle logge ind på tre forskellige programmer, siger Mia Esta Larsen.

Asthildur Arnadottir er enig, om end sundhedspersonalet lige skal vænne sig til et helt nyt system:

- Det bliver lidt overlevelse de første dage med det nye system ude i virkeligheden. Men sådan er det jo altid, når man skal lære et nyt system at kende. Det svarer lidt til, at man har en smartphone med android-system og så skal til at bruge en spritny Iphone, siger hun.

arrow Kræftprøver forsvinder i it-system
02. december 2017 kl. 22:40 Opdateret: kl. 22:42
arrow Trods Sundhedsplatform blev alle akutte behandlet
27. november 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Sundhedsplatform: Pressechef afviser ventetid på skadestuer
27. november 2017 kl. 10:47 Opdateret: kl. 20:36