23. oktober 2018
Venstres Jacob Jensen slog til lyd for, at kommunale sundhedshuse, som eksempelvis er på tegnebrættet i Ringsted kommune, kan bringe sundhedsvæsnet tættere på borgerne. Foto: Hans Jørgen Johansen.
Venstres Jacob Jensen slog til lyd for, at kommunale sundhedshuse, som eksempelvis er på tegnebrættet i Ringsted kommune, kan bringe sundhedsvæsnet tættere på borgerne. Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Sundhedsvæsnet skal tættere på borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Sundhedsvæsnet skal tættere på borgerne
Valg Region Sjælland - 14. november 2017 kl. 08:45
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er blevet langt - ofte også for langt - når borgere skal have hjælp og behandling af sundhedsvæsnet.

Derfor skal nærheden tilbage, lød det fra blandt andre Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, da otte spidskandidater til regionsrådsvalget var til valgmøde hos Sjællandske Medier mandag aften.

Et tema, der blev sparket i gang, da den lokale ældrerådsformand i Ringsted, Inger Gleerup, fik mikrofonen:

- Selv om man har lukket ned for Ringsted sygehus, har vi har i ældrerådet udtrykt ønske om, at laboratorie-prøver og røntgen-undersøgelserne blev her i byen, så ældre medborgere slipper for at skulle ud på en lang og strabadserende rejse for at få foretaget undersøgelser. Hvad tænker om det?

Venstres Jacob Jensen fremhævede, at Ringsted kommune er i gang med at oprete et sundhedshus, hvor man gerne vil have Region Sjælland med, så man kan få flere behandlinger løftet ud af fra sygehusene.

- Man kunne skabe en stærkere sammenhæng mellem det, kommunerne har gang i, og så det regionen laver. Jeg er ikke lægefagligt uddannet, men det kunne være i et sundhedshus som i Ringsted, hvor man ud over røntgen og laboratorie-undersøgelser eksempelvis kunne lave jordmoderundersøgelser, sagde Jacob Jensen, der understregede, at der bør kunne laves lignende løsninger i andre kommuner.

Det var Dansk Folkepartis Peter Jacobsen enig i.

- Dansk Folkepartis holdning er, at det, der ikke er svært, skal være nært. I det omfang, det er muligt, skal vi have mere produktion ud på de lokale sundhedscentre, sagde han.

Socialdemokraternes Heino Knudsen pegede på, at der er andre løsninger end lokale sundhedshuse, der er på vej til at komme i spil:

- Man har på forsøgsbasis haft et mobilt laboratorium i Køge, der er kørt ud til patienterne og foretage prøver, så de slipper for at skulle på sygehuset. Det er en ordning, der kan udvides til at løfte andre opgaver ud af sygehuset, eksempelvis lettere behandlinger af kræftpatienter, sagde han.

Læs mere om valgmødet mandag aften i Nordvestnyt, Sjællandske og DAGBLADET i dagens udgave, tirsdag, eller i E-avisen.

E-avisen kan købes her:
http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy