11. august 2020
Fodboldskoler, dagskoler, junior golfcamp, street event er blot nogle af de ting, der bliver afholdt i Gribskov denne sommer.
Fodboldskoler, dagskoler, junior golfcamp, street event er blot nogle af de ting, der bliver afholdt i Gribskov denne sommer.
Foto: Family Veldman/famveldman - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med kedsomhed: Får 1,4 mio. kr. til sommersjov til børn og unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med kedsomhed: Får 1,4 mio. kr. til sommersjov til børn og unge

Børn og unge i Gribskov behøver ikke at sidde hjemme og kede sig. Sommeren kommer til at bugne med aktiviteter

Ugeposten Gribskov - 02. juli 2020 kl. 16:03
Af Jeppe Helkov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi er desværre nødt til at blive hjemme i år. Den besked har de fleste forældre i år måttet give til deres børn.

Men selvom rejsen sydpå er aflyst, behøver børn og unge bestemt ikke bare sidde derhjemme og kede sig. Faktisk vil der i år være ekstraordinært meget at tage sig til i Gribskov.

I Gribskov Kommune har man således fået 1,4 mio. kr. af Undervisningsministeriet til at lave aktiviteter, der støtter fagligheden og det sociale hos børn og unge.

Leg og læring

"Vi kan se, at vi har haft et stort slip i idrætsforeningerne. Det ender med, at vi ikke har haft fat i børnene i seks måneder. Men med de her penge har vi mulighed for at tilbyde en række aktiviteter. Vi er jublende lykkelige over de mange penge, og det er fantastisk at se, hvordan alle byder ind med aktiviteter, der ligger ud over alt det, der i forvejen var planlagt," siger Flemming Carlslund Larsen, idræts- og fritidskonsulent.

Selvom pengene først lige er kommet ind, er der allerede planlagt tæt på 50 forskellige aktiviteter. Det er alt fra søsportscamp i Gilleleje, til åbne springtræninger i Helsinge Hallen til sommerkor for børn i Tisvilde kirke.

"Der bliver superspændende oplevelser i naturen, der bliver mulighed for endagsaktiviteter og camps af forskellig slags, og sidst i sommerferien bliver der Open Air Bio for de unge," siger Flemming Carlslund Larsen, der fortæller, at der allerede har været stor efterspørgsel efter nogle af aktiviteterne.

"Jeg var meget spændt på, hvor mange børn der ville være hjemme. Men nogle af vores hos er allerede fuldt booket. Blandt andet fodboldskolerne og de første gymnastikcamps. Men det viser bare, at der er brug for det her," siger han.

Gratis oplevelser

Langt de fleste af aktiviteterne vil være gratis. Dog vil der kunne være en mindre betaling i enkelte tilfælde. Ifølge Flemming Carlslund Larsen skyldes det, at folk skal føle sig forpligtet til at komme, så man ikke pludselig står med fire instruktører til to børn.

Derudover vil der også være aktiviteter til sårbare børn.

"De bliver ikke annonceret. Der vil de relevante familier få direkte besked. De arrangementer vil typisk blive udbudt via organisationer eller en sagsbehandler," siger Flemming Carlslund Larsen.

www.gribskov.dk/sommerferie kan man se det fulde program (det er i skrivende stund ikke helt klar endnu), ligesom programmet vil være med i Ugeposten i uge 28.

Har du spørgsmål til arrangementerne, kan du maile til Flemming Carlslund Larsen på fcala@gribskov.dk.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?