15. maj 2021
DF og K mister formands- og næstformandsposter, efter de trak sig fra konstituteringen i byrådet. Arkivfoto: Karl Erik Frederiksen
DF og K mister formands- og næstformandsposter, efter de trak sig fra konstituteringen i byrådet. Arkivfoto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rokade i byrådet: DF og K mister poster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rokade i byrådet: DF og K mister poster
Ugeposten Gribskov - 26. februar 2020 kl. 10:45
Af Anna Hjortsø

Dansk Folkeparti og De Konservative har mistet deres næstformandsposter i byrådet, efter de trådte ud af konstitueringen i byrådet.

Tirsdag (efter Ugepostens deadline) var Allan Nielsen fra Socialdemokratiet indstillet til at overtage næstformandsposten i udvalget Udvikling, By og Land. Det betyder, at Brian Lyck Jørgensen fra Dansk Folkeparti mister sin næstformandspost.Jesper Behrensdorff fra De Konservative har mistet sin næstformandspost i Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi-udvalget. Her er Jørgen Simonsen fra Venstre ny næstformand.

Da han var næstformand for Beskæftigelse og Unge-udvalget var Michael Hemming Nielsen tirsdag indstillet til at overtage denne post efter ham.

Trine Egetved fra De Konservative har også mistet sin plads som formand for ad hoc-udvalget Strategi og Samskabelse, der blev nedsat sidste sommer.

Pia Foght fra Socialdemokratiet, der fungerede som næstformand, blev mandag valgt som formand, mens Bent Hansen fra Venstre blev valgt til ny næstformand.

Splid i byrådet
Rokaden skyldes, at Dansk Folkeparti trak sig fra konstitueringen i begyndelsen af februar, og kort tid efter trak De Konservative sig også.

Byrådsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti mente, at Nyt Gribskov og Venstre havde rottet sig sammen og dermed brød konsituteringsaftalen.

Inden for en uge trak De Konservative sig på grund af kaos i skolernes økonomi, hvor partiet mente, at byrådets håndtering af sagen havde været utilstrækkelig.

Hidtil var alle partier i byrådet en del af konstitueringsaftalen, hvilket betød, at alle partier havde en formand- eller næstformandspost. Det er dog ikke tale om en ny konstitutering i byrådet, da fagudvalg selv kan vælge formænd og næstformænd.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?