11. juli 2020
Der er også installeret duftblokke i skraldespandene, så de ikke kommer til at lugte. Foto: Gribskov Kommune
Der er også installeret duftblokke i skraldespandene, så de ikke kommer til at lugte. Foto: Gribskov Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er skraldespandene intelligente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er skraldespandene intelligente

30 skraldespande skal medføre smartere tømning, renere gader og færre rotter

Ugeposten Gribskov - 05. juni 2020 kl. 16:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

30 nye skraldespande er sat op rundt omkring i kommunen - men de er ikke helt normale. De er nemlig intelligente. Det betyder, at de selv siger, når de er ved at være fyldt op, og samtidig kan de presse affaldet sammen, så der kan være mere af det i spandene, før de skal tømmes, oplyser Gribskov Kommune.

De smarte skraldespande, der er drevet af solenergi, skulle gerne medføre, at der vil være mindre skrald på gader og stræder, og man kan blandt andet spotte dem ved gadekæret i Helsinge, på torvet i Gilleleje og på molen i Tisvilde.

Den større kapacitet skulle også gerne medføre, at der vil færre rotter og fugle ved skraldespandene, når der er mindre skrald uden for spandene. Det er i hvert fald erfaringen fra andre kommuner, ifølge kommunen.

"Vi ved fra andre kommuner, som allerede er gang med lignende projekter, at den større kapacitet i højere grad sikrer, at der ikke ligger affald uden for spandene, som ellers ville kunne tiltrække store fugle og rotter," siger Dorethe Ungstrup, der er centerchef i Center for Teknik og Borgerservice, til TV 2 Lorry.

Endnu en fordel er, at kommunen kan holde øje med alle spandene fra centralt hold, og skraldemedarbejderen undgår derfor at køre forgæves til en skraldespand, der ikke er fyldt op. Dertil sparer kommunen også på plastikposerne, og der er monteret duftblokke i spandene for at undgå luftgener.

Prisen for de 30 nye skraldespande løber dog stadig op i 300.000 kr. AH

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?