5. august 2020
Problemer på skoleområdet var noget af det, der endte med at føre til, at velfærdsdirektør Mikkel Damgaards blev fritaget fra tjeneste.
Problemer på skoleområdet var noget af det, der endte med at føre til, at velfærdsdirektør Mikkel Damgaards blev fritaget fra tjeneste.
Foto: Adobe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunal direktør fritaget for tjeneste: Kan få gyldent håndtryk til millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunal direktør fritaget for tjeneste: Kan få gyldent håndtryk til millioner

Kommunal direktør kan få et gyldent håndtryk på knap to mio. kr.

Opdateret 08. januar 2020 kl. 12:42
Ugeposten Gribskov - 08. januar 2020 kl. 11:45
Af Jeppe Helkov (jeppe@ugeposten.dk)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I midten af december fik byrådspolitikerne nok. Et enigt økonomiudvalg havde ikke længere tillid til velfærdsdirektør Mikkel Damgaards. Derfor blev han med omgående virkning fritaget fra tjeneste. Byrådet skal den 28. januar tage endeligt stilling til, om den øverste chef for børne-, unge-, social- og ældreområdet skal afskediges.

Men det er aldrig gratis at fyre de øverste kommunale chefter. Heller ikke i dette tilfælde.

Ugeposten har fået aktindsigt i Mikkel Damgaards kontrakt. Heri fremgår det, at den snart tidligere direktør 'ved uansøgt afsked' får en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 1 års løn. Dertil kommer pension på 19,55 pct. af grundlønnen

arrow Læs også: Velfærdsdirektør sat fra bestilling
Seks måneders opsigelse

Det forklarer fagchef for HR i Gribskov Kommune, Thomas Mateusiak.
"Såfremt der ydes en godtgørelse – så beregnes det af bruttobeløbet, dvs. løn plus pension. Det samme gør sig gældende med den månedlige løn," skriver han i en mail til Ugeposten.

I Mikkel Damgaards kontrakt fremgår det ligeledes, at han kan blive opsagt med seks måneders varsel. Det betyder, at fyringen af Mikkel Damgaards kan ende med at koste skatteyderne i Gribskov Kommune 1,99 mio. kr. Derudover vil han modtage et ukendt feriepengebeløb.

Bliver det vurderet, at fyringen 'skyldes væsentlig misligholdelse', kan Gribskov Kommune "slippe" med et beløb i størrelsesordenen 665.000 kr.

Skoler skal spare

Fyringen af Mikkel Damgaards kom efter længere tids uro på hans områder. Den kommunale hjemmesygeplejen har blandt andet andet gentagne gange overskredet sit budget.

Senest meldte problemerne sig også på børneområdet. På det specialiserede børneområdet var budgettet skredet med 15 mio. kr. Budgetskreddet betyder blandt andet, at Gilbjergskolen i Gilleleje står foran besparelser på 8 mio. kr.

Efterfølgende stod skolebestyrelsesformændene på Nordstjerneskolen i Helsinge og Gilbjergskolen frem i Ugeposten og fortalte, at styringen på rådhuset under ledelse af Mikkel Damgaards har været kaotisk.

"Børnene på almenområdet betaler prisen med mere eller mindre skjulte besparelser," lød det blandt andet.

Tilliden er væk

Mikkel Damgaards har også selv erkendt, at der var store problemer på området. I en orientering til børneudvalget skrev han, at 'sagsbehandlingsfrister overskrides', 'at principper for god forvaltningsskik ikke altid efterleves', og 'at de afgørelser, der træffes, ikke altid lever op til det forventede faglige niveau'.

Og det var altså alt det, der gjorde, at politikerne til sidst fik nok.

"Begrundelsen er, at Økonomiudvalget ikke længere har den fornødne tillid til at direktøren fortsat kan sikre overblik og dermed styre økonomien som overordnet ansvarlig for velfærdsområdet," lød det i en pressemeddelelse, hvor de oplyste, at man indstiller til, at 'samarbejdet med velfærdsdirektør Mikkel Damgaards skal ophøre'.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?