3. juni 2020
?I Gilleleje har fiskerne selv stoppet fiskeriet. Med de priser, de kan opnå på jomfruhummer, koster det dem penge at tage på fiskeri,? siger formanden for Gilleleje Fiskeriforening Jan Nordahl.
?I Gilleleje har fiskerne selv stoppet fiskeriet. Med de priser, de kan opnå på jomfruhummer, koster det dem penge at tage på fiskeri,? siger formanden for Gilleleje Fiskeriforening Jan Nordahl.
Foto: Lars Christiansen (arkivfoto)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiskere indstiller hummerfiskeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskere indstiller hummerfiskeri

Danmarks Fiskeriforening anbefaler fiskerne straks at stoppe det direkte fiskeri efter jomfruhummer. På grund af corona er markedet under pres

Ugeposten Gribskov - 07. april 2020 kl. 11:45
Af Claus Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stop det direkte fiskeri efter jomfruhummer!

Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Fiskeriforening til de danske fiskere. Danmarks Fiskeriforening anbefalede i sidste uge på det kraftigste et stop for det direkte fiskeri efter jomfruhummer. Det sker som følge af Corona-krisen.

Efterspørgslen på 1. klasses spisefisk og skaldyr som jomfruhummere er desværre reduceret kraftigt. Fryselagrene er ved at være fyldte, og det sætter fiskeriet i en svær situation, hvor det desværre ikke længere giver mening at tage på fiskeri.

"På grund af corona-krisen er markedet i EU for jomfruhummerne forsvundet til det rene ingenting. Det giver ikke mening med et direkte fiskeri på jomfruhummer, når ingen vil købe dem. Det er ingen let beslutning og vil få store konsekvenser for fiskerne, men det er nødvendigt, hvis vi skal sikre vores fremtidige fiskeri," siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Danmarks Fiskeriforening opfordrer derfor meget kraftigt fiskerne til at stoppe det direkte hummerfiskeri nu

"I Gilleleje har fiskerne selv stoppet fiskeriet. Med de priser, de kan opnå på jomfruhummer, koster det dem penge at tage på fiskeri. Desværre er det ikke alle fiskere, som forstår alvoren. Oppe ved Skagen er der fortsat nogen, som fisker efter jomfruhummer," sagde formanden for Gilleleje Fiskeriforening Jan Nordahl til Frederiksborg Amts Avis.

"Det eneste, trawlfiskerne kan gøre nu, er at ligge stile og håbe på, at det snart bliver bedre. Desværre ser det ikke ud til, at fiskerne kan få glæde af nogle af de hjælpepakker, som regeringen er kommet med på grund af coronakrisen. Vi er igen blevet glemt. Hvis ikke de kan finde på en tilskudsordning, er flere af vores fiskere i alvorlig fare for helt at måtte lukke. Jeg kan ikke sige, hvor lang tid at, de kan tåle at ligge stille, men for nogle af dem, er det kun kort tid," siger Jan Nordahl.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?