24. september 2020
Ud over selve vandreturen ad Esrum-Tisvildevejen kan man nu også få del i områdets kulturelle og naturlige skatte takket være 11 videoer og otte formidlingstavler, der nu er sat op på udvalgte steder. Pressefoto
Ud over selve vandreturen ad Esrum-Tisvildevejen kan man nu også få del i områdets kulturelle og naturlige skatte takket være 11 videoer og otte formidlingstavler, der nu er sat op på udvalgte steder. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Esrum-Tisvildevejens skatte afsløret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esrum-Tisvildevejens skatte afsløret

På udvalgte steder langs vandreruten er der nu informationstavler og QR-koder

Ugeposten Gribskov - 10. august 2020 kl. 10:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fortid og nutid bindes på nye måder sammen for de besøgende på den populære vandrerute Esrum-Tisvildevejen.

Foreningen Esrum-Tisvildevejen er nemlig gået nye veje med formidlingen af de kulturelle og naturlige skatte, Nordsjælland byder på langs ruten - både de gemte og de glemte.

På udvalgte steder langs ruten er der nu anbragt informationstavler og QR-koder, så besøgende kan få viden og video direkte om det sted, de står på.

Hjælp fra museer
De frivillige bag ruten er gået sammen med museumsformidlere fra Museum Nordsjælland og Industrimuseet Frederiks Værk for at skabe både videoer og tekster, der skal forbedre oplevelsen for gæsterne på ruten.

"Vi er utroligt glade for at kunne løfte formidlingen af natur, kultur og landsbyer langs Esrum-Tisvildevejen," fortæller formand for foreningen Rigmor Westh Baagøe i en pressemeddelelse.

"Denne form for formidling i landskabet, med de 11 små film vi nu har produceret, er bare begyndelsen på noget, som vi håber kan blive en ny måde at formidle natur, kultur og landsbyer på fremover i Nordsjælland og i nationalparken. Den lokale viden har vi sammen med museernes formidlere og vores frivillige samlet op og lavet til små, informative videoer, som vi håber skærper nysgerrigheden og øger indsigten i det pågældende sted," fortsætter Rigmor Westh Baagøe.

11 videoer på vejen
Der er foreløbigt lavet 11 videoer og otte formidlingstavler, som kan findes langs ruten. Projektet er muliggjort med økonomisk støtte fra LAG, der formidler EU-midler til projekter og aktiviteter i landdistrikterne.

Fakta
Esrum-Tisvildevejen er en frivillig forening stiftet i 2017.

Foreningen har til formål på almennyttigt grundlag at fremme, understøtte og videreudvikle Esrum-Tisvildevejen.

Foreningens medlemmer udvælges på baggrund af faglige og personlige kompetencer og engagement.

Læs mere på www.tisvildevejen.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?