28. maj 2020
På Møllebakken i Helsinge er der ved at blive opført 113 lejeboliger.
På Møllebakken i Helsinge er der ved at blive opført 113 lejeboliger.
Foto: Claus Johansen (arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Spændende seniorboliger i Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Spændende seniorboliger i Gribskov
Ugeposten Gribskov - 23. maj 2020 kl. 09:34
Af Kirsten Ambus, Karenmargrete Dencker og Kirsten Madsen, medlemmer af Ældrerådet i Gribskov kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange ældre, der i dag sidder i egen bolig når børnene er fløjet fra reden, føler måske, at den er blevet for stor og kræver for meget vedligeholdelse af bygning og have. De efterspørger et alternativ, gerne i form af lidt spændende byggerier, hvor de kan have en mindre bolig og kan have et fællesskab med andre ældre.

Gribskov Kommune bør se mod nogle af de kommuner, som de ofte samarbejder med, for at få samarbejdspartnere, som kan give inspiration til nye og spændende boligformer for ældre, hvad enten det er leje-, ejer- eller andelsboliger.

I Frederikssund har man f.ex lige taget 55 nye andelsboliger i brug, boliger med adgang til en kæmpe vinterhave med palmer og tropiske planter og med mulighed for fællesskab om forskellige aktiviteter.Der er et tilsvarende byggeri i gang i Halsnæs og her har der været enorm stor interesse. Der var mange på ventelisten, og folk sad i kø i flere døgn, for at få en bolig. Den type byggeri, som bliver opført i Frederikssund, Halsnæs og Helsingør og som der er stor interesse for, vil sikkert have lige så stor appel til borgerne i Gribskov.

Gribskov Kommune fremmer, så vidt vi kan se, meget traditionelt byggeri - byggeri som mange selvfølgelig gerne vil bo i, men måske kun fordi, det er det eneste tilbud de får.

Gribskov Kommune tilkendegiver gang på gang, at man har jord til byggeri liggende, som kommunen har svært ved at få solgt. Vi vil her opfordre kommunen til at indbyde aktører til dialog om mulighederne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?