21. januar 2021
Strandhund1 pixabay
Foto: Pixabay
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Noget svineri skader mere end andet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Noget svineri skader mere end andet
Ugeposten Gribskov - 30. juni 2020 kl. 10:18
Af Neel Hatt, Skaus-Ager 11, 3250 Gilleleje

Jeg er hundeejer i Smidstrup, og lad det være sagt med det samme, at jeg også synes, at hundenes efterladenskaber er noget svineri. Men lad os lige perspektivere problemerne lidt: jeg har personligt samlet et utal af glasskår fra knuste flasker, foliebakker med diverse madrester, gamle sure cigaretskod og øldåser mm. op.

Så der er altså mange slags svineri til, hvoraf noget er mere skadeligt end andet. At træde i en hundelort er ulækkert, men det er en alvorligere sag at træde på glasskår.

Det undrer mig, at man kan harmes så voldsomt over, at hundeejere har fået mulighed for at slippe deres hunde fri på så lille et stykke strand, som tilfældet er.

Mange besøgende placerer sig på netop dette stykke strand, heriblandt nogle, som ikke bryder sig om fritløbende hunde. Orker disse besøgende at gå blot et lille stykke til højre eller venstre, kan de slippe for plagen.

Jeg ser meget sjældent ustyrlige fritløbende hunde, men typisk venlige hunde såvel som ejere. Hvis den gamle devise om, at vi alle skal kunne være her, skal være gældende, så fordrer det tolerance.

En idé til overvejelse ville måske være at åbne et stykke strand i forbindelse med Gilbjerg-området, hvor det i forvejen er tilladt at færdes med hunde uden snor, og stedet er ikke så attraktivt i forhold til ferie- og sommerhusgæster, da stranden er så stenet, som den er. Men skal vi hundeejere ikke være det gode eksempel og udvise renlighed og ordentlig, også på Smidstrup Strand?

God hundetur og god ferie til alle.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?