12. juli 2020
Vi er lige nu omkring 5.000 unge, det vil sige den næststørste aldersgruppe i kommunen. Det er en smule kortsigtet og snæversynet kun at lægge fokus på børnefamilierne, mener Isabella Kyndby.
Vi er lige nu omkring 5.000 unge, det vil sige den næststørste aldersgruppe i kommunen. Det er en smule kortsigtet og snæversynet kun at lægge fokus på børnefamilierne, mener Isabella Kyndby.
Foto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det er kedeligt at bo i Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det er kedeligt at bo i Gribskov
Ugeposten Gribskov - 30. juni 2020 kl. 13:07
Af Isabella Kyndby, Gribskov Gymnasium
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Hvis man vil lave noget, skal man til Hillerød eller København," snakkede mine veninder og jeg om en dag, hvor vi var rastløse, som teenagere jo så tit er. Vi havde lyst til at lave noget, men der skete intet i området. Der er ikke fokus på de unge i Gribskov Kommune, og når emnet kommer op med mine venner, bliver vi frustrerede.

Det er kedeligt at bo i Gribskov, fordi der ikke er noget at lave for de unge. Der er ingen steder, hvor vi kan være sammen. Der er for få cafeer og generelt alt for lidt aktiviteter, såsom koncerter, byfester og så videre.

Alt fokusset er på børnefamilierne. Helsinge kalder sig endda for Danmarks bedste børneby. Hvad så med alle fra 13 og op? Så sent som i efteråret er der påbegyndt bygning af lejlighedskomplekser i Helsinge, så man kan tiltrække børnefamilier. Hvor skulle de lejligheder så placeres? På mit yndlings 'hænge-ud-sted', da jeg gik i 6.-7. Det synes jeg, der er en underlig ironi i. Alligevel kan jeg godt se ideen i det. Man vil gerne tiltrække flere til byerne i Gribskov for at skabe mere liv og udvikle kommunen.

Dog er vi er lige nu omkring 5.000 unge, det vil sige den næststørste aldersgruppe i kommunen. Det er en smule kortsigtet og snæversynet kun at lægge fokus på børnefamilierne. Hvorfor bruger man så meget energi på dem? Jeg tror, det er den samme grund til, at der ikke bliver gjort noget for unge: Penge. Børnefamilier skaber velfærd til byer; de køber tøj, legetøj, slik. Forældrene er villige til at bruge store summer penge på fast ejendom. Desuden betaler størstedelen af unge ikke skat. Flere børnefamilier er lig med flere voksne, som derfor giver flere penge til kommunen.

Jeg tror, at hvis Gribskov vil blive en succesfuld, livlig og god kommune, skal de også gøre det attraktivt at bo der som ung. Ud over sportsklubber og skole er der ingen steder, hvor unge kan være sammen i fællesskab. Dette driver de unge ud af byen, og jeg ved, at unge kan skabe liv. Sociale medier har gjort det muligt, at vi ved alt det, der sker, når det sker. Det gør, at nye begivenheder hurtigt bliver spredt, så alle har kendskab til dem. Derfor kan unge hurtigere komme til begivenheder, og dette er kun til gavn for kommunen. Det gør det også meget nemmere at nå ud til flere og dele kommunens nyheder.

Ung i Gribskov
Hvordan ser unge på verden - og på livet i Gribskov? I samarbejde med Gribskov Gymnasium har Ugeposten udskrevet en artikelkonkurrence. Denne artikel er en af besvarelserne.

Hvad kan vi egentlig gøre for at gøre Gribskov bedre for unge? Som borgere kan vi prøve at sætte mere fokus på emnet, så politikere begynder at se problemet.

Som borgmester kan man prøve at sælge byen som et sted, hvor privatvirksomheder godt kan skabe forretning. De unge bliver til børnefamilierne, som kan skabe en masse velfærd. Det er så kun, hvis vi føler, at vores opvækst har været god i kommunen. Man kunne blandt andet bruge de argumenter, jeg også har brugt.

Desuden kunne man lave arrangementer, som er fokuseret på unge. Man kunne også spørge de unge til råds. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, som keder mig i Gribskov, og der er sikkert andre, som har andre ideer til, hvordan man kunne forbedre kommunen. Hvis unge fik muligheden, så kunne vi hjælpe med at gøre Gribskov til den livlige by, politikerne og de unge så gerne vil have.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?