4. juni 2020
Lad os vente med besparelser, til den nye tildelingsmodel er klar, foreslår lærerne på Ramløse Skole.
Lad os vente med besparelser, til den nye tildelingsmodel er klar, foreslår lærerne på Ramløse Skole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: To års turbulens truer skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: To års turbulens truer skolerne
Ugeposten Gribskov - 18. maj 2020 kl. 09:00
Af på vegne af lærerne på Ramløse Skole
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har længe været planer om en ny økonomisk tildelingsmodel til skolerne, som skulle ensarte serviceniveauet på de seks folkeskoler i kommunen. Dette har der været snakket om siden 2017.

Anne Steffensen, vores tidligere skolechef, var i gang med at undersøge tildelingsmodeller i andre kommuner, med henblik på at finde en tildelingsmodel, der passede Gribskov. Dette arbejde er åbenbart gået tabt, da Anne valgte at forlade kommunen (sommer 2019).

Kommunen har reelt været uden skolechef siden. Trods denne udfordring har skolerne gjort deres bedste og har leveret god (og billig) skole.

I mangel af skolechef er planerne om ny tildelingsmodel blevet syltet, og nu laves der en hovsa-økonomistyret kæmpe-besparelse. Dette med udsigt til at forvaltningen (med ny skolechef i spidsen?) vil igangsætte en drøftelse om ny tildelingsmodel næste år. Fordelingen af penge til skolerne kan altså blive helt anderledes næste år, hvilket kan betyde, at nogle skoler igen skal fyre og nogle måske skal ansætte, efter at de har fyret lærere i en sparerunde i år.

Det skaber to turbulente og utrygge år i skolevæsenet. Er der virkelig den form for usikkerhed man ønsker at skabe på skolerne?

Hvorfor ikke vente til den nye tildelingsmodel er klar? ...Og så evt. bruge lidt at likviditeten i år, til at sikre, at folkeskolerne i Gribskov kommer godt igennem coronakrisen, og ikke skal kæmpe med besparelser oven i hatten!

Hvis man kigger på kommunens regnskab for 2019, kommer kommunen ud med et overskud på 50 mio. kr. Så det er ikke fordi kommunen ikke har likviditeten (selvom det selvfølgelig kan forsinke et nyt rådhus).

Vi ønsker for kommunens børn, at der er ro på skolefronten.

Hvis vi skal spare, så lad os gøre det (vi har prøvet det før). Men at lave kæmpebesparelser lige inden et stort økonomisk indgreb, som det er at lave en ny tildelingsmodel for skolerne, det synes vi ikke er klogt - hverken økonomisk eller tryghedsmæssigt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?