26. februar 2021
Lægeklinikken 'Lægerne i Græsted' er lukket, efter at en af lægerne er blevet smittet med corona.
Lægeklinikken 'Lægerne i Græsted' er lukket, efter at en af lægerne er blevet smittet med corona.
Foto: Dado Ruvic/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læge har corona: 21 patienter kan være smittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læge har corona: 21 patienter kan være smittet
Ugeposten Gribskov - 12. marts 2020 kl. 10:28
Af Claus Johansen

Opdateret

En kvindelig læge i Græsted er smittet med corona. Lægen er Charlotte Bang Plum, som Ugeposten har talt med.

21 af lægens patienter har i princippet været udsat for smitterisiko, og de vil nu blive kontaktet med henblik på at gå i karantæne.

Charlotte Bang Plum arbejder på lægeklinikken ’Lægerne i Græsted’, som derfor er lukket på ubestemt tid fra torsdag morgen, og alle tre læger og øvrigt personale er sat i karantæne.

Charlotte Bang Plum kom for nylig hjem fra en skiferie i St. Anton i det østrigske område Tyrol, som har været ramt af et større antal smittede.

”Jeg kom hjem og var bare lidt snottet, men havde ingen feber eller andre symptomer. Men så blev jeg testet, fordi Tyrol kom på Udenrigsministeriets risikoliste sent mandag eftermiddag. Så var jeg jo nødt til at blive podet, og så var det altså corona,” siger Charlotte Bang Plum.

Lægen valgte at gå i karantæne tirsdag morgen, men grund af ventetid på Rigshospitalet kunne hun først blive podet onsdag morgen og fik svaret onsdag aften. Derefter lukkede klinikken torsdag morgen.

Lægen har haft 21 patienter i sin konsultation i løbet af mandagen. De pågældende patienter har i princippet været udsat for smitterisiko, og de bliver derfor nu kontaktet med henblik på at gå i karantæne.

Lægen er ikke indlagt, men skal være hjemme, indtil hun har været symptomfri i 24 timer, og derefter skal en ny podning være negativ, før hun er raskmeldt igen.

”Jeg har det virkelig forfærdeligt. Jeg vil jo gerne tage mig af mine patienter. Det her var virkelig ikke planen,” siger Charlotte Bang Plum.

Lægeklinikken henviser indtil videre patienter til andre læger i Gribskov Kommune.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?