30. maj 2020
Sådan så det ud, da byrådsmødet løb af stablen virtuelt under det seneste byrådsmøde.
Sådan så det ud, da byrådsmødet løb af stablen virtuelt under det seneste byrådsmøde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmøder på video

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmøder på video
Ugeposten Gribskov - 28. marts 2020 kl. 10:40
Af Claus Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-virussen får også byrådet til at tage sine forholdsregler. Politikerne skal i sagens natur også blive hjemme, og derfor mødes politikerne virtuelt i stedet for.

Tirsdag i denne uge var der ekstraordinære møder i økonomiudvalget og byrådet, og de foregik som videomøder, oplyser borgmesteren.

Det foregår på den måde, at alle deltagerne sidder med hver deres iPad. Mødelederen, som bliver kommunaldirektøren, vises som et fast billede, og så bliver politikere synlige på skift, hvis de har bedt om ordet. Der var generalprøve på systemet i sidste uge, og det gik fint.

"Vi må faktisk godt mødes fysisk, hvis vi sidder langt fra hinanden og i øvrigt passer på. Men jo uden tilhørere. Men nu prøver vi det her af. Vi skal selvfølgelig sikre, at løsningen er af en ordentlig kvalitet i forhold til de demokratiske forpligtelser vi har. Altså at folk kan stille spørgsmål," siger borgmesteren.

Videomøderne vil blive tilgængelige på kommunens hjemmeside - men muligvis ikke streamet live, som det er tilfældet i dag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?