6. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlemmer: Der trænger til nytænkning af Helsinge midtby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlemmer: Der trænger til nytænkning af Helsinge midtby
Ugeposten Gribskov - 06. juli 2020 kl. 19:00
Af Pernille Søndergaard, Jesper Behrensdorff, Morten Jørgensen, Morten Klitgaard, Nytgribskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er i øjeblikket en debat om sivegade eller ej i den nuværende gågade i Helsinge.

Der er delte meninger om dette og delte meninger om, hvad en sivegade kan gøre for en bymidte i en handelsby.

Det er vores overbevisning, at der trænger til nytænkning i den fysiske udformning af Helsinge midtby. Der skal byfortættes - der skal bo flere mennesker i Helsinge by - det er under realisering af blandt andet byggeriet på Møllebakken hvor over 113 lejligheder/rækkehuse står klar til i indflytning i løbet af i år, det sker ved realiseringen af Troldebakkerne hvor de første etaper er solgt og byggeri opstartes i indeværende år, det sker i Ammendrup Bakker hvor der ligeledes barsles med et nyt større boligområde.

Alt underbygger strategien om at få byfortættet Helsinge og få flere mennesker ind i byen. Udmøntning af budgetaftalen fra sidste år hvor der i forhold til visionen om "Helsinge - Danmarks bedste børneby" var afsat penge til en legeplads (flytbar) i Helsinge Gågade er ligeledes i gang med sin realisering i form af en trafiklegeplads. Denne er opstået som en del af en samskabelsesproces i Helsinge midtby.

Men vi skal videre og det skal vi - i vores verden - ved se på en helhedsplan for Helsinge midtby. En helhedsplan der tager udgangspunkt i fremtidens Helsinge, hvorvidt denne indeholder en sivegade eller andet det må være op til de analyser der skal udarbejdes og den beslutningsproces der skal være i samarbejdet mellem os - som politikere -, kommunen, erhvervsforeninger, Helsinge Hallen, andre foreninger og ikke mindst borgerne i Helsinge.

Forslaget om en proces om udarbejdelse af en helhedsplan for Helsinge midtby vil være vi tillade os, at bære med til videre drøftelser med vores politiske kolleger i byrådet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?