4. juni 2020
Der var stor glæde, da holdet til årets Græsted Revy blev præsenteret. Nu er forestillingen blevet aflyst.
Der var stor glæde, da holdet til årets Græsted Revy blev præsenteret. Nu er forestillingen blevet aflyst.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aflyser årets Græsted Revy: 'Vi er meget berørte og nervøse for situationen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aflyser årets Græsted Revy: 'Vi er meget berørte og nervøse for situationen'

Svigtende billetsalg som følge af corona- krisen gør nu, at årets Græsted Revy er aflyst. 'Selvfølgelig er det nervepirrende nu og her rent økonomisk', siger krofatter René Richard

Opdateret 20. maj 2020 kl. 11:04
Ugeposten Gribskov - 20. maj 2020 kl. 01:05
Af Jeppe Helkov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Græsted Revyen aflyser alle sommerens forestillinger. Corona-krisen har allerede nu gjort så stort et indhug i billetsalget, at arrangørerne ikke ser andet udvej. Det fortæller krofatter og skuespiller René Richard.

"Vi er rigtig ærgerlige. Vi har forberedt os og har mødtes og snakket ideer. Revyen er i vores blod. Så det er en trist følelse, vi sidder tilbage med. Men der var ingen anden udvej. I de sidste to måneder har vi næsten ikke solgt nogen billetter. Vi plejer at sælge 2000-2500, og i år har vi solgt 12. Det har været svært," siger han og understreger, at det ikke har været nogen let beslutning at aflyse årets forestilling, hvor hele revy-holdet allerede var på plads.

"Vi er meget berørte af det og nervøse for situationen. Det er mit og Vibes (Renés hustru, red.) livsværk," siger han.

Kunne ikke samles

Græsted Revyen har igennem mange år været blandt de absolut bedste herhjemme. I både 2014 og 2017 blev revyen blandt andet kåret til årets danske revy. I år var der også store ting i vente.

Man havde således allerede fået et hold bestående af etablerede navne som René Richard selv, Jan Linnebjerg og Mette K. Madsen, mens Marie Louise Wille skulle have haft sin debut som revyskuespiller. Men alt det må altså vente. I hvert fald ind til næste år.

"Der er mange ting, der har gjort det umuligt. Vi må ikke samles mere end 10 før sidst på sommeren, og når vi under prøveforløbet skal samles med teknikere, musikere, skuespillere og instruktøren er vi 13. Så det har ikke kunnet lade sig gøre," siger René Richard, der i samme ombæring fortæller, at Græsted Revyen frem mod næste år er 'lykkedes med at holde fast i dette helt fantastiske hold' fra i år.

Nervepirrende økonomi

René Richard lægger dog ikke skjul på, at årets aflysning rammer Græsted Kro på pengepungen.

"Selvfølgelig er det nervepirrende nu og her rent økonomisk. Vi kommer til at mangle de her 4-5000 mennesker, der sidder og griner og har det sjovt. Men det er svært at sige, hvilke konsekvenser det kan få. Det værste vil være, at vi må lukke. Men det regner vi ikke med," siger han og fortsætter:

"Selve restauranten kører rigtig godt, og der har været flot opbakning til vores take away. Vi håber, at det fortsætter. Men det er også nødvendigt, at folk bakker op om kroen, hvis vi fortsat skal have den. Ellers får vi det stramt, for vi kommer til at mangle indtægten fra revyen. Det er hovedindtægten i det halvår, hvor den kører. Revyen sørger for, at der er omsætning og puls."

Kroen er åben

Netop take away er noget af det, Græsted Kro har introduceret, siden corona-virussen lukkede det meste af landet ned. Her har det været overvældende opbakning fra borgere i hele kommunen. Og René Richard og hans hustru Vibe er nu klar til også at åbne kroen igen.

"Kroen er åbnet igen. Vi har været rundt med målebånd, så der er den korrekte afstand mellem alle pladser. Vi har prøvet at lave en lidt eksklusiv, crashet restaurant. Vi har knoklet, malet og lavet om, så man nu sidder i båse. Vi er selv meget begejstret for resultatet og går og smiler i øjeblikket," slutter han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?