2. december 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 ulykker i samme sving: Nu har naboer fået nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 ulykker i samme sving: Nu har naboer fået nok
Ugeposten Gribskov - 05. februar 2020 kl. 12:17
Af Claus Johansen

Klokken var 2.45 natten til mandag, da Helle Willerup vågnede med et sæt.

"Jeg vågnede ved den høje metalliske lyd, jeg har hørt så mange gange før. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, hvad der var sket," siger Helle Willerup, som bor på Tisvildevej 22 i Vejby.

Hun vidste med det samme, at det var sket igen: En personbil var kørt galt ude på vejen, som slår et sving lige ved det hus, hvor Helle Willerup bor med sin søn og mor.

Helle Willerup var faldet i søvn på sofaen med alt tøjet på, så hun hoppede i flyverdragten og løb ud til vejen.

Ganske rigtigt: En totalt smadret personbil lå på hovedet i svinget.

"Den unge fører af bilen var selv kommet ud på en eller anden måde og stod bag ved bilen og rystede. Han ømmede sig og havde ondt, og han forklarede, at han vist var faldet i søvn," forklarer Helle Willerup.

Hun får hurtigt hjælp fra sin søn og moderen Isabella Winther, som kommer ud med tæpper. Føreren af bilen er ved bevidsthed, kan tale og virker ikke til at være kommet alvorligt til skade, siger Helle og hendes mor.

Efter få minutter kommer der tilfældigvis en politipatrulje kørende forbi, som stopper op og får tilkaldt en ambulance og andet redningspersonale.

I de omkring tyve år, familien har boet på stedet, er der sker mindst 10 ulykker i svinget. Dertil kommer et antal gange, hvor en bil bare er trillet ned i grøften uden personskade.

Nu er Isabella Winther ved at have fået nok:

"Det kan ikke være rigtigt, at det skal fortsætte. Vi skal jo rydde op hver gang. Der ligger jo en hel masse plasticdele og alt muligt," siger hun.

Datteren supplerer:
"Man er altid bange for, hvad man kommer ud til. Det er jo utrygt at gå tur her. Der er også en masse børn, der cykler til skole den her vej," siger Helle Willerup.

De har tidligere kontaktet Gribskov Kommune, men der er ikke sket noget. De kunne godt ønske sig et autoværn og en endnu lavere hastighedsbegrænsning på stedet. I dag må man køre 60 km/t. på stedet.

Gribskov Kommune kan ikke umiddelbart bekræfte, at der sker specielt mange uheld på den pågældende strækning:

"Det er ikke et sted, hvor vi har registreret mange uheld, selv om vi jo selvfølgelig godt ved, at der er en del mørketal her. Så det er ikke et sted, vi har særligt fokus på," siger centerchef Dorethe Ungstrup fra Teknik og Borgerservice i Gribskov Kommune.

Ifølge politirapporten fra Nordsjællands Politi var føreren af den forulykkede bil en 35-årig mand fra Gilleleje. Han var ifølge politiet påvirket af narko, da han kørte galt.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?