24. januar 2019
Der er viseforedrag om Kai Normann Andersen i Gierslev  Sognegård onsdag den 17. januar.
Der er viseforedrag om Kai Normann Andersen i Gierslev Sognegård onsdag den 17. januar.
Foto: Scanpix DK 20131203-094228-4
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viseforedrag om Kai Normann Andersen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viseforedrag om Kai Normann Andersen
Ugebladet Vestsjælland - 09. januar 2018 kl. 12:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 17. januar gæster PH-duo'en Gierslev Sognegård til et vise-foredrag om komponisten Kai Normann Andersen og hans plads i dansk musikliv og kulturhistorie.

PH-duo'en består af kirkesanger Helene Gerup, som synger viserne og tidligere museumsinspektør Per Karlsson, som akkompagnerer på guitar

Aftenen vil bestå af en kort præsentation af komponisten Kai Normann Andersen efterfulgt af et musikalsk intermezzo med 17 af hans melodier fra 20erne, 30erne, 40erne, 50erne, som for eksempåel »Du gamle måne«, »Pige træd varsomt«, »Man binder os på mund og hånd«, Alle går rundt og forelsker sig« og »Musens sang«.

I viseforedraget søges også svar på, hvorfor hans musik dengang blev folkeeje og så populær, som den blev. En befolknings hverdag og dagligliv vil til enhver tid danne baggrund for noget, man kunne kalde tidens stemning.

Musik kan - mere end noget andet medie - skabe stemninger, følelser og musikalske billeder. Når hans musik blev så populær, var det fordi den ramte tidens stemning.

Hver vise bliver introduceret med en fortælling om melodierne og teksternes tilblivelse og historiske baggrund. Mange af viserne blev skrevet til tidens populære film.

Kai Normann Andersen skrev over 600 melodier og var i en årrække den mest betydelige komponist inden for underholdsmusikken.

Der vil være mulighed for, at publikum kan synge med.

Det er gratis at deltage og viseforedraget begynder klokken 19.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk