13. december 2018
Borreby Teater ved Skælskør  har premiere på stykket Juledrømmen fredag den 24. november.
Borreby Teater ved Skælskør har premiere på stykket Juledrømmen fredag den 24. november.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vind billetter til den magiske »Juledrømmen«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vind billetter til den magiske »Juledrømmen«
Ugebladet Vestsjælland - 13. november 2017 kl. 10:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har du lyst til at opleve Kirsten Siggaard og Jan Schou fremtrylle ægte julestemning - sammen med et hold unge skuespillere, 12 dygtige balletelever fra det kongelige teaters balletskole, akkompagneret af gode, kendte melodier ?

Så er en tur til Borreby Teater ved Skælskør en oplagt god idé.

Fredag den 24. november har teatret premiere på "Juledrømmen".

Det er ikke et teaterstykke, det er ikke en musical, ej heller en ballet, men et flot kombination af disse genrer, krydret med ørehængere lige fra "Er du dus med himlens fugle" over "Det lige det" og andre gode melodier, der er 'julet op'.

Kirsten Siggaard, der spiller en af hovedrollerne, har optrådt på mange teatre, men blev alligevel duperet, da hun kom i teatersalen første gang.

- Jeg bliver fyldt med andægtighed, når jeg går ned ad trappen oppe fra kostumeloftet. Jeg har optrådt på mange scener, også på det Kongeliges Teaters gamle scene og det Ny Teater. Men her er et særligt fantastisk lys og sammen med de fine, gamle bjælker i loftet er det helt særligt, fortæller Kirsten Siggaard.

I øjeblikket er skuespillerne og de 12 balletelever fra Det Kgl. Teater Balletskolen Odense i fuld gang med at øve dialog, sang, dans og sceneskift før scenelys og lyd kommer med i næste uge. Det er godsejer og skuespiller Joachim Castenschiold, der selv instruerer.

Erfarne Jan Schou fik ideen
Jan Schou fik ideen til forestillingen 'Juledrømmen' for 10 år siden, da han var på besøg i New York.

- Jeg fik en stor og fascinerende oplevelse, det var, mens jeg var i kontakt med Herning Kongrescenter, hvor Bent Mølager var chef. Jeg spurgte om han ville med til New York for at se med, og weekenden efter tog vi derover. Siden udviklede vi ideen og fik Leif Maibom til at skrive tekst og Thomas Pakula til at skrive musikken. I Herning havde vi stor succes med forestillingen i to år. Lige siden har jeg set frem til at 'Juledrømmen' kom ud af skuffen og på scenen igen, fortæller Jan Schou.

Ved et tilfælde hørte han om Borreby Teaters smukke teatersal, som ligger i en tidligere ridehal, opført i 1593.

- Jeg kender lidt til Joachims onkel og tante, der har godset Pandebjerg Gods på Falster. De spurgte om jeg vidste, at Joachim havde et teater på Borreby Herreborg her i Skælskør. Det anede jeg ikke. Da jeg kom herind første gang, fik jeg et chok over salen. Teatersalen er så fremragende flot. Nu har vi øvet her mange gange, og det er en fantastisk scene at stå på, forklarer Jan Schou.

Salen i sig selv giver nærmest af sig selv julestemningen, og understøtter de magiske optrin og scenarier på scenen.

Stykket handler kort fortalt om far, mor, to drenge og deres søster, samt dennes kæreste.

Far og mor vil undgå juleræset og tage til Grand Canaria, men mindste søn vil hellere holde en rigtig juleaften hjemme. Undervejs bliver julemagien hjulpet godt på vej af det hyggelige skrothandlerpar, der har fundet selveste julemandens fjernbetjening, og i løbet af den hyggelige familiefortælling genfinder de deres egen barne-glæde over traditionerne og julen.

Jan Schou glæder sig over samarbejdet med de lokale frivillige skuespillere og ikke mindst balleteleverne fra Det Kgl. Teater Balletskolen Odense.

- Bror, der spiller den mindste dreng i familien, er et scoop. Han er rigtig dygtig og jeg mærker den disciplin i knægten, der skal til for at lære rollen. Det er ikke alle drenge, der har det og den dygtighed og det fokus, der skal til, siger Jan Schou.

Også for børn
- Det er en juleglad forestilling med flotte scener, forbløffende danseoptrin og dygtige skuespillere. Vi har sjove dialoger og gode medrivende sange. Det er et smukt stykke, 'Man bliver rigtig glad at se stykket, når så mange smiler til dig', som otte-årige Bror Jetsmark Geiker siger. Han går til hverdag på Det Kgl. Teater, Balletskolen Odense, men i øjeblikket tager han lektierne med på kostumeloftet over Café Vognporten, så han kan ordne hjemmearbejdet i pauserne mellem prøverne.

Juledrømmen har premiere fredag den 24. november klokken 19.30 og spiller fredag aften, lørdage og søndage eftermiddage frem til den 17. december. Se mere på www.borrebyteater.dk

Vind fire billetter til 'Juledrømmen'.

Læs artiklen og svar rigtigt på spørgsmålene. Send svarene på mail til konkurrence@borrebyteater.dk. Husk at oplyse telefonnr, navn og adresse. Du kan også aflevere svarene i en kuvert på Ugebladets kontor i Høng-centret. Skriv "Borreby Teater" med tydelig skrift udenpå konvolutten. Svar senest 21. Nov.

Vinderne får direkte besked og bliver kontaktet for nærmere information.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk