23. januar 2020
Tissø Vikingemarked fylder i år 10 år. I den anledning bliver der rejst en runesten på markedspladsen.  Foto: Claus Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Tissø Vikingemarked fylder i år 10 år. I den anledning bliver der rejst en runesten på markedspladsen. Foto: Claus Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger fejrer 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger fejrer 10 år
Ugebladet Vestsjælland - 27. september 2019 kl. 11:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På årets udgave af Tissø Vikingemarked, får foreningen bag markedet opfyldt et stort ønske, når der lørdag den 5. oktober bliver rejst en stor runesten på markedspladsen.

Stenen er Tissø Vikingemarkeds jubilæumsgave til sig selv i anledning af, at markedet i år fylder 10 år.

Runestenen er i øjeblikket ved at blive ristet af en professionel runerister, der vil færdiggøre stenen på markedets første dag efter den officielle afsløring. Selve afsløringen står formanden for Folketingets kulturudvalg, Bertel Haarder, for.

En anden nyhed på vikingemarkedet i år er bueskydning fra hesteryg. Bueskytten Jeamaine Enevoldsen vil vise, hvilke færdigheder en bereden bueskytte skulle beherske. Dette show kan opleves begge dage.

Derudover kan man opleve drabelige vikingekampe, fredelige markedsboder, musik, underholdning og stemning. Der optrædes begge dage med historier fra den nordiske mytologi om guders dåd og udåd. Der demonstreres våben og kamp i vikingetiden med fremvisning af krigens værktøjer og fortællinger om dem. Der vil også være krigsleg for børn og voksne, hvor man kan prøve nærkamp med bløde våben.

På sidste års marked fik publikum for første gang adgang til vikingelejren om aftenen. Det blev en stor succes, og igen i år bydes på et særarrangement den ene aften.

Her bliver der mulighed for at gæste vikingelejren med de mange vikingetelte og slentre ad stierne i skæret af fakler og bål, høre musik og lytte til vikingefortællinger.

Aftenens højdepunkt bliver lige som sidste år et ildshow.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk