29. september 2020
Mads Skrubbeltrang er rektor på Høng Gymnasium. Han har en ambition om, at gymnasiet skal være med til at skabe mere kultur i Høng. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Mads Skrubbeltrang er rektor på Høng Gymnasium. Han har en ambition om, at gymnasiet skal være med til at skabe mere kultur i Høng. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil gerne være kulturbærere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil gerne være kulturbærere
Ugebladet Vestsjælland - 08. oktober 2019 kl. 17:59

Høng Gymnasium og HF startede sit liv som højskole i 1866, men blev i 1913 til Høng Studenterkursus. Nu er højskoleånden på vej tilbage. Rektor Mads Skrubbeltrang vil gerne interagere mere med byens borgere.

300 elever, 50 personaler, tre uddannelsesspor og en kostafdeling er grundstenene i Høng Gymnasium og HF. Siden 1913 har man udklækket studenter og står det til rektor Mads Skrubbeltrang, skal den udvikling fortsætte, selv om gymnasiet med jævne mellemrum bliver truet på dets eksistens af forskellige faktorer. Senest et forslag fra regeringen om, at gymnasier, der ikke har et vist antal STX elever, skal lægges sammen med større gymnasier.

- Jeg tror nu nok vi skal klare os. Vi har et unikt samarbejde med Landbrugsskolen omkring vores EUX og selv om færre vælger STX, har vi en meget solid HF- afdeling, så vi har et berettigelsesgrundlag, som er i orden, storsmiler 42-årige Mads Skrubbeltrang, der i 2,5 år har siddet i rektorstolen.

Han ser gymnasiet som en aktiv medspiller i byen. Ikke kun på det faglige plan, hvor uddannelsen af studenterne, HF´erne og EUX-eleverne er kerneopgaven, men også i det samarbejde, gymnasiet har med grundskolerne om fx ekstra undervisning til særlig dygtige elever.

Kulturoplevelser skal fylde mere

Gymnasiet laver hvert år en skolekomedie og en forårskoncert. Til skolekomedien inviteres grundskoleeleverne ind til forpremiere, men alle er velkomne.

- Det plejer at være forældre, der kommer og ser forestillingen om aftenen, men alle er i princippet velkomne. Vi vil faktisk gerne tilbyde mere kultur i samspil med borgerne. I den forbindelse har vi to skibe i søen. Foredrag om forskellige emner, for eksempel om musik eller aktuelle emner/kultur og vi har et klimaudvalg, som har en tøjbyttedag på programmet, fortæller Mads Skrubbeltrang.

Han vil gerne tilbyde forskellige arrangementer og gymnasiet har rammerne.

- Vi har en position, hvor vi har mulighederne til at både arrangerer og afholde forskellige event og skabe mere liv i Høng, slutter Mads Skrubbeltrang.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk