15. april 2021
Der er ca. 30 frivillige i Kirkens Korshær i Dianalund.Her er en del af dem samlet til fællesfotografering: Fra venstre er det Birgit Andersen, Ole Thomsen, Ulla Andersen, Svend Nielsen, Annie Olsen, Gurli Jensen, Ingrid Bonde, Anny Jørgensen og Bodil Sthaalros. Stående er det Finn Veiholt, Peter Jensen, Bente Pedersen, Jørgen Nielsen og Jacob Bundgaard
Der er ca. 30 frivillige i Kirkens Korshær i Dianalund.Her er en del af dem samlet til fællesfotografering: Fra venstre er det Birgit Andersen, Ole Thomsen, Ulla Andersen, Svend Nielsen, Annie Olsen, Gurli Jensen, Ingrid Bonde, Anny Jørgensen og Bodil Sthaalros. Stående er det Finn Veiholt, Peter Jensen, Bente Pedersen, Jørgen Nielsen og Jacob Bundgaard
Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi vil gerne have salgsklare varer, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil gerne have salgsklare varer, tak

De frivillige i Kirkens Korshær Møbelgenbrug i Dianalund har travlt. De omsatte sidste år for over en million kroner

Ugebladet Vestsjælland - 28. april 2014 kl. 07:48

Af Charlotte Koefoed

Dianalund: Når man googler møbelgenbrug kommer Kirkens Korshærs Møbelgenbrug i Dianalund op som noget af det første, derfor ringer folk fra alle dele af landet til Ole Thomsen, nyslået formand for Kirkens Korshærs Møbelgenbrug i Dianalund.

- Vi har lige hentet en stor sofa i København, og vi kører nok til hovedstaden en gang om måneden for at hente dødsboer. Vi kører faktisk over hele Sjælland, siger han.

Han har dog en lille bøn til folk, når de enten sætter effekter udenfor møbelgenbrugen eller ringer efter de frivillige.

- Vi vil gerne have, at de ting, folk giver os, er ting vi rent faktisk kan sælge videre eller kan give videre i vores system. Hvis tingene ikke er til at sælge, bliver vi nødt til at køre dem på genbrugsstationen, og det koster penge, siger Ole Thomsen.

Dyrt for humanitære organisationer

Det har været fremme i medierne før, at erhverv skal betale for at kører deres affald på genbrugsstationerne. Det gælder også humanitære organisationer som Kirkens Korshær og det er en udgift hver gang man kører over med møbler eller andre ting, som ikke kan sælges fordi de ikke er salgsklare.

- Som privat er det ganske gratis at aflevere sine ting på genbrugsstationen, så vi vil gerne opfordre folk til at de gør det, når de ting, som ikke egner sig til videresalg, siger Ole Thomsen.

Opfordringen er hermed givet videre.

Genbrug er populær

Kirkens Korshærs Møbelgenbrug i Dianalund fik for fire år siden bygget en stor hal i forlængelse af de eksisterende bygninger.

Det har fordoblet omsætningen.

- Sidste år solgte vi for en million kroner, siger Anny Jørgensen, der er næstformand.

- Ja og 800, supplerer Svend Nielsen.

Genbrug er populært, ingen tvivl om det. Alle køber genbrug. Unge, der skal flytte i deres egen første bolig, asylansøgere, der skal møblere og etablere sig, folk med hang til finurligheder og opkøbere, der går efter bestemte ting.

- Hver torsdag og lørdag er der kø udenfor, og det er bedst, vi åbner porten til den store hal først, ellers bliver vi nærmest rendt over ende, griner Peter Jensen.

- Lige nu kommer mange og køber glas og bestik til konfirmationsfesterne, og det er jo en smaddergod ide. Man kan jo altid aflevere det igen her, hvis man ikke har plads til det i køkkenskabene, siger Bente Pedersen, medlem af bestyrelsen.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at genbrug er kommet for at blive.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk