21. september 2020
Anders og Iben Møller foran Strids Mølle, hvor der skal etableres en terrasse med udsigt til møllehjulet og skoven. Fotos: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Anders og Iben Møller foran Strids Mølle, hvor der skal etableres en terrasse med udsigt til møllehjulet og skoven. Fotos: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi har det lange blik på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har det lange blik på
Ugebladet Vestsjælland - 20. maj 2020 kl. 09:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens coronakrisen har lagt mange virksomheder, butikker, cafeer og restauranter ned, har traktørstedet Strids Mølle ved Kattrup Gods haft succes med take-away. Nu må man igen åbne for aktiviteterne i cafeen, med restriktioner. Flere arrangementer er udskudt, men der er stadig mange muligheder på Strids Mølle. Og fremtidsplaner er der mange af.

Bageriet og gårdbutikken på Strids Mølle har haft åbent som man plejer, mens selskabslokalerne og cafeen har været coronalukket.

Men på Strids Mølle har man masser af udearealer, hvor der er god plads.

- Vi har haft stor succes med at sælge pizza og picnickurve i weekenderne og folk har taget utrolig godt imod det, siddet ude på græsset på tæpper og hygget sig, fortæller Nina Presskorn-Thygesen, koordinator på Strids Mølle.

Nu er man klar til at åbne cafeen med de restriktioner, sundhedsmyndighederne pålægger, og glæder sig til sommersæsonen og turisterne.

- Vi kommer nok til at holde ferie herhjemme i år, så kan man passende tage en tur på Istidsruten og kigger forbi her, siger Nina Presskorn-Thygesen.

Fra jord til bord

Den mad, der bliver lavet på Strids Mølle, bliver tilberedt af lokale råvarer. Det er ganske enkelt konceptet i cafeen og i køkkenet, som kok Erik Geppel styrer.

Billede

Nina Presskorn-Thygesen, koordinator på
Strids Mølle, med et af stedets egne
produkter, pesto, som kan købes i gårdbutikken.


- Vi bruger lokale råvarer og er med i Smag Lokalt, som Destination Sjælland har udviklet. Og i vores gårdbutik har vi både vores egne produkter, samt flere lokale producenters produkter, siger Anders Møller, der sammen med sin kone, Iben, ejer Kattrup Gods, som Strids Mølle hører under.

Med det koncept har Strids Mølle ramt tidsånden, hvor der er et øget fokus på lokale produkter, på kort transporttid for både fødevarer og dyr, og på naturen som udflugtsmål.

- Vi er omkranset af smuk natur, åen og skoven, og det mærker vi en stigende interesse for, siger Anders Møller.

Ting tager tid

Peter og Iben Møller har det lange blik på med hensyn til Strids Mølle. De ved, ting tager tid.

Derfor er der ingen hast, men der er hele tiden udvikling og planer. Næste trin er at få etableret endnu et selskabslokale i en tidligere lade. Også selv om der p.t. er lukket ned for både selskaber og kursusvirksomhed.

- Vi har en lang række aflyste møder, arrangementer og fester men alle har meldt tilbage, at de kommer igen, så snart der er mulighed for det, siger Nina Presskorn-Thygesen.

Det tager sin tid at bygge et nyt sted op, og den tid og tålmodighed har man på Strids Mølle.

- Vi behøver ikke skynde os så meget, men vi har en plan for, hvordan vi gerne vil have, Strids Mølle udvikler sig. Vi har det lange blik på, siger Iben Møller.

Leg forenes med kunst og læring
Billede

Det er her, Anders og Iben Møller har planer
om et lege-læringsrum, hvor kunst også indgår.
De fem nærliggende vandmøller er inspiration.


Strids Mølle har et godt samarbejde med Naturpark Åmosen. Det har blandt andet resulteret i stier med små, fine træbroer over Halleby Å, men samarbejdet rækker også ind i fremtiden med et projekt, som er en kombination af en legeplads, et læringsrum, naturen og kunst, ikke som enkelte enheder, men sammensmeltet.

- Ideen er, at vi etablerer et lege-læringsrum, som tager udgangspunkt i de fem møller, vi har lige omkring os. Rangle, Kongens, Øresø, Strids og Gryde Møller, som ligger lige i nærheden. Tanken er at etablere fem møllehjul og bruge vand som gennemgående tema. Vores eget møllehjul, der driver kornkværnen er et af dem, men vi vil gerne implementere kunst i projektet, fortæller Iben Møller.

Lige nu er planerne på tegnebrættet, men man håber projektet kan stå klar til næste sommer.

For tiden er der åbent på Strids Mølle fredag, lørdag og søndag i gårdbutikken og bageriet, samt for to-go mad. Der er flere informationer på hjemmesiden.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk