12. december 2017
Annette Bach Vinter lægger lokaler til den nye veterinærterapeutuddannelse, der begynder i september. Foto: Charlotte Koefoed
Annette Bach Vinter lægger lokaler til den nye veterinærterapeutuddannelse, der begynder i september. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterinærterapeut-uddannelse til Ruds Vedby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterinærterapeut-uddannelse til Ruds Vedby
Ugebladet Vestsjælland - 14. april 2017 kl. 16:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er lidt af et scoop, Annette Bach Vinter har gjort, for hun har nemlig fået VetCurs populære uddannelse som veterinær ernæringsterapeut til Sjælland. Uddannelsen har indtil nu kun været udbudt i Jylland, men 1. september starter et forløb, der løber over et halvt år og som, når alle moduler er gennemført, uddanner deltagerne til veterinære ernæringsterapeuter.

Uddannelsen foregår på Stengårdens Hundecenter, som Annette Bach Vinter er indehaver af. Stengården ligger på Nøragervej 3 og der er fuld forplejning under uddannelsen, som foregår i moduler i weekender fordelt over et halvt år. 120 timers undervisning og 120 timers hjemmearbejde skal man regne med, før uddannelsen er i hus. Alle moduler afsluttes med en skriftlig eksamen, der skal bestås.

Derudover arbejdes der selvstændigt videre mellem modulerne, støttet af uddannelsesudbyder.

-Vi kan også tilbyde overnatning, hvis man ønsker det, oplyser Annette Bach Vinter.

Underviser på uddannelsen er Allan Venzel fra VetCur.

Sammenhæng mellem kost og livskvalitet

Indenfor de sidste tre årtier, har man fået øjnene op for, at der er en direkte sammenhæng mellem det mennesker spiser og den livskvalitet de har. Det samme gør sig gældende for dyr.

Ligesom hos mennesker har problemer som overvægt og andre ernæringsrelaterede livsstilsygdomme i dag udviklet epidemisk karakter.

Med baggrund i ovenstående scenario, har VET Center (VetCur) siden 2009 tilbudt en uddannelse, der for første gang gør det muligt at erhverve sig den nødvendige indsigt i teori og praksis, der skal til for at yde kvalificeret service og vejledning i ernæringsmæssige spørgsmål.

Hidtil har der ikke været formaliseret nogen uddannelse til det, som man ellers kender det fra Diætist uddannelser til mennesker. VET-uddannelsen kan derfor ses som pendant til den humane diætist uddannelse, som den første af sin art.

Ved at formalisere en uddannelse, som tager udgangspunkt i ovenstående, får man som kursist mulighed for at erhverve sig en omfattende praktisk anvendelig viden om ernæringen af dyr i fangenskab - uanset om der er tale om kæledyr, produktionsdyr eller vilde dyr i Zoo.

Uddannelsen er på ingen måde beregnet til at stille veterinær medicinske diagnoser eller vejlede om medicinsk behandling, da dette er forbeholdt uddannet og autoriseret fagpersonale på området. Som Veterinær Ernærings Terapeut er det udelukkende fodring og næringsstoffer, der kan formidles viden om.

Ved behandlingskrævende sygdom af enhver art bør der altid rettes henvendelse til en dyrlæge.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk