20. november 2017
Man kan se vandkranen i funktion under åbent hus arrangementet i Gørlev i den kommende weekend. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Man kan se vandkranen i funktion under åbent hus arrangementet i Gørlev i den kommende weekend. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterantogsevent i Gørlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterantogsevent i Gørlev
Ugebladet Vestsjælland - 11. juli 2017 kl. 07:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 15. juli er der lagt op til en helt særlig festlig begivenhed for alle fans af gamle tog og gamle biler. Vestsjællands Veterantog præsenterer dagen igennem alt sit køreklare materiel på foreningens jernbanestrækning mellem Høng og Gørlev.

Der køres i alt syv dobbeltture med både damp- og motortog, så der bliver rig lejlighed til at opleve eller genopleve en jernbanerejse, som den foregik tilbage fra 1920'erne og op til 1950'erne.

På Gørlev Station vil der ud over kavalkaden af tog også kunne ses en udstilling af veteranbiler fra Sjællands MotorVeteraner suppleret med en brandbil fra Odsherred Brandmuseum.

Siden sidste år er stationsmiljøet omkring Gørlev Station blevet forsynet med overdækning af perronarealet, så publikum i tilfælde af regnvejr kan sidde og nyde deres medbragte picnic i tørvejr. Her vil Dybkærgaard Gårdbutik fra Næsby Strand ved Slagelse være tilstede med økologiske produkter samt skønne ting til hus og have. Derudover er der boder med jernbanebøger og andet godt.

Vandkranen i funktion
Vestsjællands Veterantog har fået doneret en togmeldeklokke, og der er blevet opstillet en vandkran samt læssekran for blandt andet kul. Vil man opleve vandkranen i funktion bliver damplokomotivet netop vandforsynet fra vandkranen omkring klokken 11:00 og klokken 14:30.

Støtte fra staten
Regeringen har med et bredt flertal af Folketingets partier i juni måned indgået aftale om at fremme veterantogskørslen i Danmark, heriblandt forbedring af banernes egen infrastruktur, togmateriel og andet.

Af den afsatte pulje bevilges Vestsjællands Veterantog godt én million kroner til opretholdelse af muligheden for veterantogskørsel på veteranbanen Høng-Gørlev. Det er et kærkomment tilskud til den omkostningskrævende vedligeholdelse og drift af de bevaringsværdige togstammer.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk