31. juli 2021
I sommer vil togene primært blive fremført af det flotte damplokomotiv DSB K 564 fra 1899.
gallery icon

Se billedserie

I sommer vil togene primært blive fremført af det flotte damplokomotiv DSB K 564 fra 1899.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterantoget fløjter afgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterantoget fløjter afgang
Ugebladet Vestsjælland - 18. juni 2021 kl. 15:36

Vestsjællands Veterantog arbejder lige nu på højtryk med klargøring af foreningens køreklare materiel med henblik på afvikling af den kommende sommers kørsler på jernbanesporet mellem Høng og Gørlev.

- Her kan publikum meget snart igen opleve datidens »komfort« og rejsetempo med stof til eftertanke om de sidste 100 års udvikling på persontransportområdet.

- En unik mulighed for at opleve et stykke levende jernbanemuseum, en rejse tilbage til en svunden tid uden stress og jag med togpersonale i datidens uniformer og billetkontrol med klip af en rigtig billettang, lover Preben Lundgreen, Vestsjællands Veterantog.

Togene vil primært blive fremført af det flotte damplokomotiv DSB K 564 fra 1899. Men i tilfælde af tørke og deraf følgende brandfare køres i stedet med veteranmotortog fra 1926-27 af mærket Triangel, danskbygget jernbanemateriel fra De Forenede Automobilfabrikker i Odense. Det er stadig de originale benzinmotorer, der trækker toget.

Orginalt togmateriale

Veterantogets vogne er to-akslede træbeklædte DSB personvogne fra 1920-erne, kendt som »rystevogne«. I toget kan i begrænset omfang gratis medtages barnevogne og cykler.

- Et ekstra plus til rejseoplevelsen er, at man rejser med originalt togmateriel - altså ikke en kopi. Dette lader sig gøre på grund af dygtigt restaurerings- og vedligeholdelsesarbejde udført af foreningen Vestsjællands Veterantogs medlemmer.

Veterantoget kører tre dobbeltture ad sporet mellem Høng og Gørlev alle søndage i perioden 27. juni til 8. august samt tre-fire dobbeltture alle torsdage fra 1. juli til 5. august. En oplevelse for alle sanser med natur og ren nostalgi i form af et gammelt stationsmiljø i Gørlev med både vandkran, læssekran, meldeklokke m.v.

- På Gørlev Station er der desuden mulighed for at nyde den medbragte picnic ved de opstillede borde og bænke, mens man indsnuser det gamle stationsmiljø, oplyser Preben Lundgreen.

Husk coronapasset

Som så mange andre foreninger har også Vestsjællands Veterantog været ramt af coronakrisen med nedlukninger, togaflysninger og forsamlingsbegrænsninger. Derfor håber veterantoget nu på en sommer, hvor glade gæster igen fylder de gamle togvogne og sammen nyder jernbanestemningen og duften af kulrøg.

- Vestsjællands Veterantog følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anvisninger om social afstand og hygiejne. Husk derfor coronapas, gør Preben Lundgreen opmærksom på.

Det anbefales at bestille og betale sin billet via www.dit-veterantog.dk . Her kan man også blive informeret yderligere om turene og køreplanerne.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk