22. juni 2021
Veterantogets vogne er historiske to-akslede træbeklædte DSB personvogne med åbne endeperroner fra 1920?erne, kendt som »rystevogne«. I toget er desuden en pakvogn som kan medtage barnevogne og cykler gratis.  PR-foto
Veterantogets vogne er historiske to-akslede træbeklædte DSB personvogne med åbne endeperroner fra 1920?erne, kendt som »rystevogne«. I toget er desuden en pakvogn som kan medtage barnevogne og cykler gratis. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterantog på skinner i pinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterantog på skinner i pinsen
Opdateret 14. maj 2021 kl. 09:29
Ugebladet Vestsjælland - 14. maj 2021 kl. 09:23

Nu kan man igen komme ud og køre veterantog på de lokale skinner.

Det er Folketingets seneste genåbningsplaner, der nu endelig giver mulighed for igen at byde publikum velkommen på tur med de gamle tog. Derfor fyres der lige nu op under kedlen på K 564, Foreningen Vestsjællands Veterantogs velbevarede damplokomotiv fra 1899, så man kan indlede veterantogs-sæson 2021 med togafgange både pinsedag og 2. pinsedag den 23. og 24. maj.

Togene kører fra Gørlev station til Slagelse og retur begge dage kl. 10 og 14, men kun med påstigning i Gørlev. Hver tur tager cirka to timer og 15 minutter.

- På grund af covid-19 følger man naturligvis også her sundhedsmyndighedernes anvisninger. Derfor køres denne gang efter et specielt koncept med påstigning på kun en station, nemlig Gørlev. Derudover udbydes kun et begrænset antal pladser i veterantoget, ligesom der sikres god afstand og hygiejne for publikum, fortæller Preben Lundgreen, Vestsjællands Veterantog.

Til gengæld får de rejsende den populære tur gennem det Vestsjællandske forårslandskab samt en unik mulighed for igen at opleve et stykke levende jernbanemuseum, et rejse tilbage til en svunden tid uden stress og jag og med togpersonale i datidens uniformer.

For at sikre sig plads i toget skal købe billet på www.dit-veterantog.dk.

På hjemmesiden kan man også læse mere om turene og kommende køreplaner.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk