17. januar 2018
Arkivleder Jørgen Mogensen er foredragsholder ved det tredje fyraftensmøde i efteråret, hvor han vil fortælle om tre slags samfund. Foto: Privat
Arkivleder Jørgen Mogensen er foredragsholder ved det tredje fyraftensmøde i efteråret, hvor han vil fortælle om tre slags samfund. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre slags samfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre slags samfund
Ugebladet Vestsjælland - 10. oktober 2017 kl. 07:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bondesamfund, industrisamfund og informationssamfund er de tre typer samfund, arkivleder Jørgen Mogensen fra Lokalarkivet vil fortælle om torsdag den 12. oktober klokken 16 til 17 i lokalarkivets lokaler i Borgerhuset i Dianalund.

Bondesamfundet eksisterede fra år 2000 f. Kristi fødsel til 1961. Industrisamfundet eksisterede fra 1961 til 1. august 1996 og informationssamfundet lever vi i nu. De tre slags samfund var vidt forskellige, såvel mentalt som i indretningen af samfundet.

- I Bondesamfundet var det egentlige Danmark det vi nu kalder Udkandtsdanmark, og byer var ekstremiteter, hvis indbyggere, vi havde ondt af. Deres børn kom således om sommeren ud på landet for at blive raske og sunde. Men arbejdsmoral, arbejdstid, ja hele tænkningen var forskellig fra industrisamfundet og meget forskellig fra nutiden, forklarer Jørgen Mogensen.

I 1967- det årstal Lokalarkivet har en udstilling om - befandt man sig i industrisamfundet, men mentalt i bondesamfundet. Det gav nogle gevaldige konflikter såvel i den enkeltes sind som i lokalsamfundet.

Man kan glæde sig til et spændende fyraftensmøde, hvor Jørgen Mogensen, vil fortælle og styre samtalen om de tre samfund. Han vil også svare på hvorfor det lige var 1. august 1996, vi trådte ind i informationssamfundet.

Der er gratis adgang. Alle er velkomne.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk