14. oktober 2019
Thomas Westensøe kan fejre tre mærkedage på én gang. Selv fylder han 40 år, har 25 års jubilæum hos Glyholt Auto, som også fylder 50 år . Det markeres fredag den 14 juni med åbent hus. 

Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Thomas Westensøe kan fejre tre mærkedage på én gang. Selv fylder han 40 år, har 25 års jubilæum hos Glyholt Auto, som også fylder 50 år . Det markeres fredag den 14 juni med åbent hus. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre mærkedage fejres på én gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre mærkedage fejres på én gang
Ugebladet Vestsjælland - 06. juni 2019 kl. 11:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med Carl Frölichs fine malerier som udsmykning i det, der tidligere var byens forsamlingshus, går fem mekanikere plus et par løse arbejdsfolk, rundt og sørger for, at bilerne i Tersløse, Dianalund og omegn kører sikkert rundt.

Chefen for det hele er Thomas Westensøe, der siden 2008 har været indehaver af Glyholt Auto.

Men historien går længere tilbage. For 50 år siden købte Rune Glyholt stedet og indrettede sig i ejendommen, der tidligere både havde været bageri og forsamlingshus. Den begivenhed fejres samtidig med, at indehaveren og 40-års fødselaren, Thomas Westensøe, i 25 år har været hos Glyholt Auto.

Lidt hurtig hovedregning afslører, at Thomas må have været meget ung, da han startede hos Glyholt.

- Jeg gik i 8. klasse i to måneder, så droppede jeg ud og kom ned til Rune som arbejdsdreng på 37 timer. Samtidig tog jeg de nødvendige fag på aftenskole, så jeg kunne afslutte folkeskolens afgangsprøve, fortæller Thomas Westensøe.

Året efter kom han i lære som mekaniker og siden da har arbejdspladsen heddet Glyholt Auto, de seneste 11 år som boss for værkstedet.

Socialt sammenhold
Tæller man Thomas selv med, er der fem mekanikere på værkstedet. Og ingen af dem har noget imod at blive efter arbejdstid og sludre lidt eller tage ud og køre go-cart, løbe en tur eller tage på ti dages ferie sammen, med koner, kærester og børn, til Tyrkiet.

-Vi har det utrolig godt sammen her og gør mange ting efter arbejdstid. Det gør jeg meget ud af og vi har et utrolig godt fællesskab her, siger Thomas Westensøe.

Selv er han ivrig løber, og har i flere år løbet på eliteplan for Team Hachmann Sport i Flakkebjerg.

En skade har sat en stopper for eliteløbene, nu »lystløber« Thomas, når han altså ikke spiller fodbold, er aktiv i E-DUR, har en 12 timers arbejdsdag, plus at der også skal være tid til at kramme kæresten og de to børn på 13 og 11 år.

Har ikke fortrudt
Thomas Westensøes ansigt lyser op i et stort smil, når man spørger, hvad der er så godt ved lige netop hans job.

- Jeg kan godt lide at løse problemer, at finde fejlen på bilen, rette den op, at få det hele til at fungere. Det er udforerende og spændende. Hver dag sker der også noget nyt, vi skal følge med i og kunne som mekanikere. Vi skal følge med udviklingen, og det kan jeg godt lide, slår Thomas fast.

Han har ikke øjeblik fortrudt, han købte Glyholt Auto og har fod under eget bord. Men det var lige før, det slet ikke var blevet sådan.

- Da Søren Hansen og jeg købte Rune ud i 2008, var det tre måneder før bankerne for alvor klappede kassen i som følge af finanskrisen. Men det gik og for fire år siden købte jeg Søren ud og er nu ene om værkstedet, fortæller Thomas Westensøe.

De tre mærkedage fejres fredag den 14. juni fra klokken 11 til 18. Denne dag bliver der ikke skiftet hjulbolte eller skruet på nogen biler, men budt indenfor til åbent hus med musikalsk underholdning ved Østerledvogterne, lækker grillmad fra Henrik Slagter, noget at drikke til samt kaffe og kage.

Alle kunder, venner, familie, bekendte samarbejdespartnere og forretningsforbindelser er velkomne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk