18. september 2021
Jørgen Arnam-Olsen (t.v.) og Helge Carlsson er med i Gørlevudvalget, der hvert år siden 1977 har arrangeret heste- og kræmmermarked i Gørlev.

Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Arnam-Olsen (t.v.) og Helge Carlsson er med i Gørlevudvalget, der hvert år siden 1977 har arrangeret heste- og kræmmermarked i Gørlev. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre dages kræmmermarked i Søparken i weekenden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre dages kræmmermarked i Søparken i weekenden
Ugebladet Vestsjælland - 08. juli 2021 kl. 11:11

Sidste år måtte Gørlev Udvalget skyde en hvid pind efter de to heste- og kræmmermarkeder i Gørlev. Men i år er corona-situationen anderledes, og man er i fuld gang med de sidste praktiske ting til det første marked den kommende weekend - det vil sige i dagene den 9., 10. og 11 juli.

Det første marked bliver uden heste - de må første komme med til det andet marked, som holdes i uge 37 - nidten af september.

Plads til 500 i Søparken

I dagene fra fredag 9. juli til og med søndag 11. juli vil den gamle sportsplads, Søparken, være fyldt med 80 kræmmere. Det er 40 færre end man plejer, men det er der en forklaring på.

- Vi bliver nødt til at gøre området lidt mindre end ellers, så vi kan overholde de gældende restriktioner. Vi må være 500 på hele pladsen af gangen, og det inkluderer også alle de frivillige, som vi denne gang er omkring et dusin af, fortæller Helge Carlsson.

For at sikre, at der ikke er flere personer på pladsen end tilladt, laver man ind- og udgang ved den gule toiletbygning og i stedet for at opkræve 10 kroner i parkeringsafgift, opkræver man dem i stedet for i entré, når man alligevel skal tælle og sluse folk ind og ud.

Til at hjælpe med den opgave har Gørlev Sportsfiskerklub meldt sig under fanerne.

»Stå-op-mad« og forfriskninger

Der bliver som nævnt 80 kræmmere, Kim Larsen kommer som vanligt med sit tivoli, og der bliver også salg af mad, men ikke noget restaurationstelt.

- Det bliver »stå-op-mad«, men der bliver mulighed for at få lidt at spise og drikke, siger Helge Carlsson.

Pas godt på hinanden

Gørlevudvalget appellerer til, at gæsterne udviser forståelse for afstandskravet og i det hele taget udvise forsigtighed i forhold til corona. Der bliver ikke tjekket coronapas, og der er heller ikke krav om mundbind, men husk at spritte af.

- Vi håber folk vil fordele deres besøg ud over hele dagen, så der ikke opstår kødannelser. Fredag har vi åbnet fra 14 til 18, lørdag fra 9 til 18 og søndag fra 9 til 15, slutter Helge Carlsson.

Gørlevudvalget består i dag af Jørgen Arnam-Olsen, Helge Carlsson, Lotte Carlsson og Annie Carlsson, mens Johnny Skouenby er ny. Han afløser Lotte Bing Poulsen.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk