23. september 2020
Kristian Olsen, indehaver af Vejs Havecenter, og hans medarbejdere er altid klar med et god råd til havejerne - og gode tilbud. Foto: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

Kristian Olsen, indehaver af Vejs Havecenter, og hans medarbejdere er altid klar med et god råd til havejerne - og gode tilbud. Foto: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travlhed en haven i september

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travlhed en haven i september
Ugebladet Vestsjælland - 09. september 2020 kl. 08:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 13. september er Havens Dag - altid 2. weekend i september - en tradition gennem mange år, som både haveejere og havecentre gerne markerer. Her midt i september er det om noget plantetid, og hos Vejs Havecenter på Charlotte Vej i Høng bugner det med gode tilbud. Eksempelvis de nye forårsløg, som skal i jorden nu. Desuden er der en stribe tilbud på både haveplanter og stueplanter i hele ugen til og med søndag 13. september.

Spørger man Haveselskabet, hvad den flittige haveejer skal klare i september er listen lang:

I prydhaven skal stauderne deles, i sær dem der blomstrede i foråret og forsommeren. Læg forårsblomstrende løg. Få høstet frø både i pryd- og køkkenhaven, så du har gratis frø til næste år. Ryd op i bedene: Fjern trætte sommerblomster og ukrudt og klip frøstandende af planter, der har tendens til at selvså sig lidt for villigt. Tag krukkeplanterne ind.

Plant nye stauder - jorden er stadig lun. Forny krukkerne. Hold gang i roserne - fjern løbende visne roser og syge blade, men undlad at gøde. Beskær, hvor nødvendigt.

Og alt planteaffald skal naturligvis bruges i kompostbunken, der giver gratis gødning til næste år.

Mal træværket - tidspunktet her efter en tør sommer er ideel.

Og så lige en slutspurt på sneglejagten: Dræbersneglene lægger flest æg i august/september, og det er især unge snegle, der overvintrer. Så det godt betale sig at gøre en indsats nu. Gå på jagt efter små snegle og æg på fugtige steder.

Hos Vejs Havecenter på Charlottevej har man masser af ideer til nye planter og inspiration til haven. Og et godt råd og vejledning, når det ønskes.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk