4. august 2021
Torvedagen har altid været meget populære. Billedet er fra 2015. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Torvedagen har altid været meget populære. Billedet er fra 2015. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Torvedage i 40 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torvedage i 40 år
Ugebladet Vestsjælland - 13. juni 2020 kl. 15:59

I 1980 fandt en gruppe handlende på at holde en markedsdag på fortorvet på hjørnet af Østerled og Algade i Gørlev. Her lå købmændene Sørensen og Rasmussen og de brugte pladsen til at holde marked.

Det blev til en tradition, der fortsatte, selv om de to købmand i 1982 holdt op med at drive forretning og Gørlev Kommune havde overtaget ejendommen til nedrivning.

I kommunen havde man planer om at anlægge et bytorv, som stod klar i 1987 og herefter er de populære torvedage blevet holdt på Bytorvet.

I mange år havde butikkerne boder til torvedagene, men de seneste mange år har man haft kræmmere og andre til at sælge fra boder, mens fire af byens foreninger på skift har været arrangør på hver to af sommerens otte torvedage.

I mange år havde man desuden en tradition på den sidste torvedag med en hattekonkurrence, hvor den, der havde lavet den flotteste hat, fik et gavekort.

De fire foreninger er Handels- og erhvervsforeningen for Gørlev og Omegn, Gørlev Turistforening, Musikcafeen og GIF´s Forældreforening.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk