22. april 2019
Skrænterne på spidsen af Reerø er høje, men udsigten fejler ikke noget. Der er mulighed for at sidde og nyde sin mad eller kaffe på stedet. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Skrænterne på spidsen af Reerø er høje, men udsigten fejler ikke noget. Der er mulighed for at sidde og nyde sin mad eller kaffe på stedet. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storslået udsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storslået udsigt
Opdateret 27. juli 2018 kl. 09:31
Ugebladet Vestsjælland - 26. juli 2018 kl. 06:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er tirsdag aften og møgvarmt. Jeg tænkte, det ville være en god ide at vente til klokken blev 19, før jeg kørte til Reersø Havn for at gå Reersø Rundt og teste mine nye vandrestøvler, inden de for alvor skal ud og gøre nytte på New Zealand.

Temperaturen sagde et eller andet over 25 graden, men naivt troede jeg, at det ville blive køligere som aftenen skred frem.

Der tog jeg fejl. Det var over 25 grader, da jeg var nået tilbage til bilen igen efter halvanden time med rask trav.

Reersø Rundt er lige en rute for mig. Fra havnen gik jeg op ad Strandvejen og drejede til venstre ad Landervejen og der er jo nemt og ligetil. Asfalt og smukke omgivelser. For enden af Landervejen finder man en parkeringplads, som især lystfiskere benytter.

Her finder man også meget nemt stien, der leder én rundt om Reersø.

Udsigten er fin. Rigtig fin. Især sådan en dag, hvor det er blikstille på vandet og den lille fiskerkutter, der fulgte med mig stort set hele vejen rundt, gled elegant gennem vandet og jeg kunne næsten høre, hvad de snakkede om på båden.

De høje skrænter er imponerende og man skal lade være med at gå helt hen til kanten. Stien går også igennem krat og småtræer og duften af hav på den ene side, og de tørre, gule marker på den anden er en fin kombination.

På spidsen af Reersø kan man hvile. Der er bord-bænkesæt og udsigten kan man ikke klage over. Hver en sten kunne ses i det klare vand og farverne stod knivskarpt.

Den gule skrænt, de hvide sten og det mørke vand.

Fra spidsen var der knap fire kilometer tilbage til havnen og stien nem at følge. Men det var varmt!

De eneste jeg mødte på turen, var to-tre par, der på cykler havde taget ud for at bade i det dejlige kølige vand, hvilket jeg klart kan anbefale.

Og vandrestøvlerne? Ingen vabler, men den venstre støvle klemmer lidt på et underligt sted under forfoden, og det giver sovende tæer!

Har man lyst til at gå turen rundt om Reersø, arrangerer Dansk Vandrelaug Vestsjælland på søndag den 5. august en tur med Jens Kjær Olsen som turleder. Han har skridtet 12 kilometer af,turen begynder på Reersø Havn klokken 10 og der er indlagt pauser undervejs, så man kan nyde sin medbragte mad og kaffe.

Medlemmer af DVL går med gratis, mens der er en symbolsk betaling for ikke-medlemmer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk