30. september 2020
Liam, Bjørk og Merle er klar til start-ceremoni. Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Liam, Bjørk og Merle er klar til start-ceremoni. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejder i virkeligheden er bedre end at være hjemmespejder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejder i virkeligheden er bedre end at være hjemmespejder
Ugebladet Vestsjælland - 24. maj 2020 kl. 12:59

Gruppeassistent og bæverleder Lennert Thomsen fra KFUM-spejderne i Høng er klar til at komme i gang igen efter spejderaktiviteterne har været lukket ned.

Man har dog lavet hjemmeopgaver til spejderne, men ikke hos Bæverne, som er børn i 0.-1. klasse. Spejderlederen har vurderet, at der var rigeligt med pres på for de yngste elever med hjemmeskolning, derfor har han ikke lagt hjemmeaktiviteter oven i. Så meget desto mere savnede børnene spejderlivet, da de kom for første gang forleden.

Programmet er tilpasset den nye situation. Alle møder er udendørs, og der er må maksimalt 10 personer. Spejderne har fået doneret et badeværelsesmøbel med vask, som er blevet til vaske-hænder station.

- Det første vi lavede sammen, var opsætning af sejl så der er tørvejr når der kommer en byge. Det sejl kom hurtigt i brug, fortæller Lennert Thomsen.

Superheltemærker

Høngspejderne begyndte mødeaktiviteterne med et nyt mærke, superheltemærket.

Her skulle spejderne kunne gå på line og man snakkede lidt om superhelte og superskurke. Superhelte er nogle, der bruger deres evner til at gøre gode ting. Alle er gode til noget. Vi skal bare finde ud af, hvad det er.

Det med at holde afstand, kan være en udfordring, men børnene er allerede i træning fra skolen. De ved også, hvordan man skal vaske hænder på den rigtige måde.

Juniorer og spejdertrop lavede markedsplads med bank og spillested, hvor man kunne tjene penge, som derefter kunne satses i Jeopardy.

Renovering af faciliteterne

I pausen med nedlukning har lederne på skift lagt et stort stykke arbejde i nogle tiltrængte projekter i hytten og på grunden. Høngspejderne har fået en donation fra Spar Trelleborg fonden til renovering af det udendørs lys, således det nu er i stålmaster med kraftige energivenlige LED-projektører.

Inden for har et tilskud fra DUF-lokalforeningspulje givet penge til nye skabe, opbevaringsbokse, gardiner og belysning.

Andre ledere har lavet det lækkert ved bålpladsen, og selve bålet er kommet op i højden. Det er en fordel, hvis man skal lave mad på bålet, og så er det mindre fugtigt i bålstedet i de våde perioder

Udendørs har man, men god hjælp fra en forældre, fået fældet nogle af de træer, der stod i vejen for belysningen, og der er nu lavet finske bålfakler. Det er, når der er skåret et dybt kryds i en stamme. Så brænder ilden flot inden i.

Stram økonomi

KFUM-spejderne i Høng har som gruppe en stram økonomi, især fordi der ikke er så mange spejdere som tidligere. Ydremere har kontingentet været på pause under coronanedlukningen.

Men udgifter til husleje med mere er det samme.

-Derfor er vi glade for vores gamle sponsoraftale med OK Benzin. Vi har fået donation på 11.125 kr. for 2019. I den forbindelse er det vigtigt for os at gøre opmærksom på at det ikke er nok at folk tanker med OK Benzinkort eller App. Man skal huske at tilmelde sin OK-aftale til at støtte en forening. Her håber vi at folk vælger KFUM-spejderne i Høng, for vi har godt brug for dette tilskud. Vi er glade for at vi kan lave rigtigt spejderarbejde igen, slutter Lennert Thomsen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk