3. august 2021
Henrik Kristensen, orgel. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Henrik Kristensen, orgel. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerkoncert i Finderup Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerkoncert i Finderup Kirke
Ugebladet Vestsjælland - 19. juni 2021 kl. 15:52

Organist Henrik Kristensen, Finderup Kirke, har inviteret et par af kirkens musikalske venner, nemlig trompetist Kristian Noe og organist Kristine Ingemann Andersen, til at kommer og deltage i sommerkoncerten, som afvikles onsdag den 30. juni klokken 19.30.

Om musikerne

Kristian Noe begyndte at spille trompet i en alder af seks år på Kalundborg Musikskole.

I 2020 blev han færdiguddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med Nikolaj Viltoft og Jonas Wiik som lærere. Kristian har arbejdet som freelance trompetist siden 2016 i blandt andet Det Kongelige Kapel, Den kongelige Livgardes Musikkorps, Prinsens musikkorps samt diverse danske symfoniorkestre.

Kristine Ingemann Andersen er en ung og talentfuld orgelstuderende på 3. års MGK (musikalsk grundkursus) på Skt. Annæ Gymnasium.

Hun er et kendt ansigt i Finderup Kirke, da hun ofte benyttes som organistvikar.

Kristine begyndte at spille klaver som 10-årig

Ved koncerten spiller hun blandt andet Nicolaus Bruhns Præludium i G-dur ligesom hun i samspil med Henrik Kristensen vil spille et potpourri over Strauss valse. Potpourriet er bearbejdet til en orgeludgave, hvor de to organister kun spiller med fødderne!

Henrik Kristensen begyndte som otteårig at spille el-orgel på Kalundborg Kommunale Musikskole. Her var det primært »suppe, steg og is-repertoiret«, med skomager-bas og rytmeboks, der var i fokus. Da Henrik Kristensen som 13-årig begyndte til konfirmandundervisning, blev han dog indfanget af kirkeorglets klanglige muligheder. Dette resulterede i optagelse på Løgumkloster Kirkemusikskoles Kalundborg-afdeling afsluttende med Præliminær Organist eksamen i 1989.

Herefter fortsatte studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Som elev af Eileen Vandermark, Kristian Olesen, Christian Kampmann Larsen og Bine Bryndorf afsluttede Henrik Kristensen med kirkemusikalsk diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1996.

Om koncerten

Koncertens hovedpunkt er værket »OKNA« (vinduer) for trompet og orgel af den tjekkiske komponist Petr Eben. Værkets titel refererer til Marc Chagalls glasmosaik-vinduer i Hadassah-hospitalets synagoge i Jerusalem. 12 glasmosaikker repræsenterende Israels 12 stammer.

Petr Eben har udvalgt fire af disse vinduer og ladet sig inspirere til at komponere malerisk og stemningsfuld musik.

Et andet større programpunkt på koncerten er musik af den danske 1800-tals komponist og organist Hans Matthison-Hansen. Han var domorganist i Roskilde Domkirke i ikke mindre end 58 år, og var samtidig en flittig komponist af orgelværker.

Ved koncerten spiller Henrik Kristensen orgelsymfoni nr. 1 i c-mol.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk