21. november 2017
Jesper Cole og Anita Andersen  åbner gårdbutikken Skelleris påskelørdag. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Jesper Cole og Anita Andersen åbner gårdbutikken Skelleris påskelørdag. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skelleris åbner gårdbutik påskelørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skelleris åbner gårdbutik påskelørdag
Opdateret 07. april 2017 kl. 11:29
Ugebladet Vestsjælland - 07. april 2017 kl. 08:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Anita Andersen og Jesper Cole flyttede til Dianalund i 2014, var det for at få en større køkkenhave og måske lidt lammekød til påske. Nu åbner parret gårdbutik. Men parret fandt hurtigt ud af, at der var mange familiemedlemmer og venner der også gerne vil have økologisk dyrket kød og grønt. Så blev køkkenhaven pludselig stor.

I dag har Anita Andersen og Jesper Cole grøntsager på næsten en halv hektar, og det vil de gerne glæde andre med. Derfor åbner de gårdbutik påskelørdag.

Økologisk
Omlægning til økologi tager tre år, men allerede nu kan gårdbutikken tilbyde økologiske æg, og de lam der er født i år er også økologiske. Til næste år er alle dyr og grøntsager økologiske.

Gården stråler af landlig idyl. Det gule stråtækte hus og det store gamle bøgetræ i haven går godt i spænd med de sortbrogede grise, og de langhårede Spelsau får.

- Vores gårdbutik vil være kendetegnet ved årstidens grønt. Det vil altså ikke være muligt at købe en agurk i februar Derimod gør vi meget ud af at vælge sorter der passer godt til økologisk dyrkning, og som smager fantastisk, fortæller Anita Andersen.

Også dyrene er valgt efter smag. De er nøje udvalgt efter smag og kvalitet.

- Vi har får af racen Spelsau, og dyrene er ikke store, men kødet er rigtig godt. Kokken Claus Meyer har tidligere udtalt, at kødet fra den brogede landracegris er så godt, at det kan betegnes som grisens kobekød, og derfor var vi da også rigtig spændte da vi skulle smage det første gang. Det smagte fantastisk. Dyrene går på græs, og vi sår rodfrugter i foldene som de kan finde, og det kan de godt lide, siger Jesper Cole.

Gårdbutikken vil ud over almindelige udskæringer også have grillpølser og spegepølser. Bierne leverer honning og vokslys i forskellige farver, og meget mere. Butikken åbner på fårets dag den 15. april 2017. Det bliver en stor dag med mange aktiviteter. Fårene har fået lam, og der kommer en og filter, så man kan se hvad ulden blandt andet kan bruges til. Der er forskellige arbejdende værksteder, hvor der er pileflet og tovflet, og så kan man se dyr og gå på opdagelse på området.

Der kommer kokke og tilbereder nogle retter, så kunderne kan smage varerne.

Adgang er gratis og det vil være muligt at købe mad og drikke.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk