21. april 2019
Indbydelsen til indvielsen af skaterparken.
gallery icon

Se billedserie

Indbydelsen til indvielsen af skaterparken.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skater-historie i Dianalund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skater-historie i Dianalund
Ugebladet Vestsjælland - 20. juli 2018 kl. 10:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved Dianalund Borgerhus står der nu en funklende ny skateboardbane, sponsoreret af kommune, fonde og private.

Det er imidlertid ikke første gang Dianalund har haft en skateboardbane. Det oplyser Jørgen Mogensen fra Lokalarkivet i Dianalund.

29. juli 1993 kunne »Dianalund Skatepark« ved Holbergskolen indvies. Der var tale af aftenskoleleder Hans Daugbjerg, gratis sodavand og wienerbrød til alle fremmødte, skateboardopvisning og syvvirksomheder havde sponsoreret skaterparken.

I modsætning til nu var det de unge skatere, der selv havde bygget parken og selv havde dannet foreningen. I begyndelsen af 1990'erne var der nemlig en gruppe initiativrige skatere i teenagealderen i Dianalund.

De tog til Slagelse for at stå på skateboard, men ville jo naturligt nok gerne have noget nærmere på. De fik derfor entreret med aftenskolen om at de kunne danne et hold her og fik en aftale med Holbergskolen om at de kunne sætte ramper på asfalten og bygge dem ved hjælp af sløjdlokalernes værktøj og maskiner under vejledning af en sløjdlærer.

I løbet af en uge var de to første ramper færdige og skateparken indviedes. Oprindelig stod den på skolen, men senere - da antallet af ramper øgedes - flyttedes den ned til det areal hvor den nye skaterbane nu ligger, dog på den anden side af buskadset. De unge skatere fik også via ungdomsskolen i Stenlille bygget ramper her.

Efterhånden som de unge mennesker holdt op på gymnasiet eller fik svendebrev, flyttede de fra byen og skaterforeningen døde hen.

- Ramperne blev ikke vedligeholdt og til sidst fjernede vejvæsenet resterne. En af skaterne fik imidlertid en professionel karriere som skater og andre kom ind på universitetet bl.a. fordi de havde oprettet en skaterforening og havde stået for byggeriet i Stenlille ungdomsskole, fortæller Jørgen Mogensen, arkivleder på Lokalarkivet i Dianalund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk