22. oktober 2020
Tove Knudsen Jensen er med i bestyrelsen i Vinde Helsinge Forsamlingshus og madmor, når der er madaftner. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Tove Knudsen Jensen er med i bestyrelsen i Vinde Helsinge Forsamlingshus og madmor, når der er madaftner. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selv opvasken er populær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv opvasken er populær
Ugebladet Vestsjælland - 18. september 2020 kl. 10:59

Vinde Helsinge Forsamlingshus har altid været et nøglehus med stor opbakning og mange traditioner. De seneste år er det madaftneren, der trækker folk til huse.

Der kommer i gennemsnit 80 mennesker hver gang gongongen lyder til madaften i Vinde Helsinge Forsamlingshus. Og sjovt nok er der rift om pladserne ved opvaskemaskinen og der dystes om at være med på opvaskeholdet.

- Ja, det er lidt sjovt. Men de har det superhyggeligt i opvasken og selv om de knokler, er humøret helt i top, griner Tove Knudsen Jensen, der sidder med i bestyrelsen og hvis mand, Peter Nielsen, er formand for Vinde Helsinge Forsamlingshus.

Traditionen med madaften en gang om månenden er forholdsvis ny. Første gang var der 25 deltagere, næste gang 35 og nu altså omkring 80 hver gang. Men når der serveres stegt flæsk med persillesovs eller flæskesteg, er man oppe på 150 deltagere.

- Det har virkelig kittet byen sammen, at vi mødes jævnligt og spiser sammen. Folk nyder maden, men de nyder også det i høj grad det sociale og mødet med naboer og andre, forklarer Tove Knudsen Jensen, der kom med i bestyrelsen i forsamlingshuset i 2002 og i en årrække var formand.

Fastelavnsfesten i Vinde Helsinge Forsamlingshus er et tilløbsstykke for både børn og voksne. Privatfoto

Nu er det hende, der står i køkkenet, når der skal laves mad.

- Jeg bruger omkring 20 timer på hver madaften, for jeg tager imod bestilling, helst på sms, køber ind, laver maden og så er jeg selvfølgelig med til at rydde op bagefter. Men det føles egentlig ikke som arbejde, det føles mere som noget, man gør for sine venner eller familie, siger Tove Knudsen Jensen.

Faste indslag

Årshjulet i Vinde Helsinge Forsamlingshus ligger fast. Der er de populære madaftner, der er fastelavn, juletræsfest, dilettant i oktober, høstfest plus en række foredrag under Kalundborg Kommunes »Liv i Forsamlingshusene«, men man har også selv arrangeret foredrag og skulle der sidde nogen med avisen i hånden og tænke, at de godt vil arrangere et foredrag med en eller anden, skal de ikke holde sig tilbage.

- Vi har lokalerne, og jo flere gange huset bliver brugt, des bedre. Så har du en ide til en aktivitet, et yogahold, eller et foredrag, så skal du være velkommen, siger Tove Knudsen Jensen.

Dilettantforestillingerne har altid været et fast indslag i forsamlingshuset virke.

Ung bestyrelsen

En af de ting der skiller sig lidt ud i Vinde Helsinge Forsamlingshus er at der er en relativt »ung« bestyrelse. Den ældste er 50 og den yngste er 40.

- Vi er nok lidt yngre end gennemsnittet, men det lykkedes for nogle år siden at lave et generationsskifte. Og så er vi gode til at få nytilflytterne med og prikke dem på skulderen for at gøre opmærksom på, at vi har et meget velfungerende fællesskab her i byen omkring vores forsamlingshus, slutter Tove Knudsen Jensen.

Vinde Helsinge Forsamlingshus har for nyligt gennemgået en større reparation og har blandt andet fået nyt tag. Lige nu har man fået penge fra Få det fikset-puljen, hvor et nyt stakit er på vej.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk