18. december 2018
Sognegården danner torsdag den 19. april rammen om den første fællesspisning i " Ruds Vedby spiser sammen". Det er præst Marianne Agerholm og menighedrådet, der står bag. Foto: Charlotte Koefoed
Sognegården danner torsdag den 19. april rammen om den første fællesspisning i " Ruds Vedby spiser sammen". Det er præst Marianne Agerholm og menighedrådet, der står bag. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ruds Vedby spiser sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ruds Vedby spiser sammen
Ugebladet Vestsjælland - 11. april 2018 kl. 10:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Marianne Agerholm, præst i Ruds Vedby og kirkens menighedsråd har længe gået og tænkt på et iværksætte et tiltag, der kunne samle borgerne i Ruds Vedby, unge som gamle.

Tanken var at styrke fællesskabet på tværs af generationer, komme hinanden ved, lære hinanden bedre at kende, og være fælles i en til tider travlt og hektisk hverdag.

- Måltid samler og det at spise sammen er altid rart, derfor fandt vi på at starte »Ruds Vedby spiser sammen«, og som udgangspunkt skal det være gratis. Så kan alle være med, siger Marianne Agerholm.

Nemt for børnefamilierne
Fællesspisningerne foregår i Sognegården, hvor der er plads til omkring 100 mennesker og man begynder tidligt, nemlig klokken 17 og slutter klokken 18. 30.

- Så har børnefamilierne mulighed for at være med og nå hjem og putte børnene. Og i det hele taget har alle mulighed for at komme hjem og få en aften hjemme også, siger Marianne Agerholm.

Der vil også være aktiviteter for børnene før spisningen og tanken er, at der er højtlæsning for børnene i kirken klokken 18, så de voksne kan nå at sludre lidt og få en kop kaffe.

Godt for alle
Som nævnt er alle velkommen, ikke blot børnefamilierne, men også ældre og andre, der måske ikke har et stort netværk.

- Der sker noget, når man spise sammen, man kommer til at sludre sammen og får nye bekendte. Og så tror jeg, vi rammer noget i tidsånden, hvor folk igen er begyndt at dyrke fællesskabet, efter en årrække, hvor individualismen var i højsædet, siger Marianne Agerholm.

Første gang der er fællesspisning er torsdag den 19. april og det foregår i Sognegården. Det koster ikke noget at deltage og alle er velkommen.

- Vi får maden udefra og det bliver et enkelt, men godt måltid og det er gratis for alle. Vi vil gerne have folk tilmelder sig, så vi ved, hvormange vi skal bestille mad til, slutter Marianne Agerholm.

Man kan enten skrive en mail eller ringet til hende for at tilmelde sig.

Fremover vil der være fællesspisninger den sidste torsdag i hver måned.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk