27. januar 2021
Det nye orgel i Finderup Kirke - tages i brug ved en festgudstjeneste på søndag, 29. november. Privatfoto
Det nye orgel i Finderup Kirke - tages i brug ved en festgudstjeneste på søndag, 29. november. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt orgel i Finderup Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt orgel i Finderup Kirke
Ugebladet Vestsjælland - 26. november 2020 kl. 06:55

Fremover vil der være bedre muligheder for at varieret musikliv i Finderup Kirke nu, hvor kirkens nye orgel er på plads.

Det nye orgel er faktisk et brugt orgel, der tidligere har stået i Hadsten Kirke. Og takket være en gavmild donation fra Augustinusfonden, har udskiftningen kunnet finde sted.

Allerede medio august begyndte nedtagningen af det gamle orgel i kirken - der skulle dels skaffes plads til det nye, dels gives ordentligt tid til at få det nye installeret og tilpasset.

Nye muligheder

- Ved at foretage en mindre ændring i dispositionen (orglets stemmer) på dette instrument, vil det på fineste vis kunne imødekomme de ønsker der er for det fremtidige musikliv i Finderup Kirke, fortæller Henrik Kristensen, organist i Finderup Kirke. Og han fortsætter:

- Orgelet kan give et væsentligt bedre klangligt fundament til menighedssangen ved gudstjenester og kirkelige handlinger, og orglet kan inddrages i samspil med kor og instrumentalister, ligesom der bliver bedre mulighed for at spille »rene« orgelkoncerter.

Orglet er nu på plads i det nordre sideskib, hvor det tidligere orgel stod, og i forbindelse med opsætningen er orglet blevet stemt så klangen er tilpasset kirkerummet.

Festgudstjeneste

Orglet indvies ved en festgudstjeneste på søndag, den 29. november, der som bekendt også er 1. søndag i advent. Festgudstjeneste begynder kl 10.30.

Der bliver lejlighed til at høre to organister spille på det nye orgel: Kristine Ingemann Andersen vil blandt andet spille Widor's berømte »Toccata« fra sin 5. orgelsymfoni. Desuden medvirker Finderup-Reerslev kirkers egen organist, Henrik Kristensen.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk