15. oktober 2019
Hans Henrik Nygaard-Petersen har, sammen med sin kone Marianne, købt den gamle skole i Ruds Vedby på Rudsgade 43. Fredag var der åbent hus for byens borgere. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Hans Henrik Nygaard-Petersen har, sammen med sin kone Marianne, købt den gamle skole i Ruds Vedby på Rudsgade 43. Fredag var der åbent hus for byens borgere. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt liv i Ruds Vedbys gamle skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt liv i Ruds Vedbys gamle skole
Opdateret 23. november 2018 kl. 16:53
Ugebladet Vestsjælland - 23. november 2018 kl. 12:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DBS Serviceselskabet ApS lever af at rive bygninger ned, og har mange andre relaterede opgaver, mens Partum Design leverer forskellige former for blomsterkasser, bænke, renoveringer af facader og meget andet. Begge firmaer er ejet af Hans Henrik og Marianne Nygaard-Petersen fra Ruds Vedby.

De har haft lagerhal i hovedstadsområdet, men forleden satte de underskift på købsaftalen på den gamle skole på Rudsgade 43 i Ruds Vedby og de sidste 14 dage har parret og deres 20 ansatte knoklet på at få ryddet lidt op, så de kunne åbne dørene for byens borgere.

- Vi kender Bjørn Rasmussen, som vi har købt ejendommen af, og har i flere år gået og holdt øje med bygningerne, når der for eksempel havde været vandaler heroppe, så vi kendte godt lokalerne og de udfordringer, her er, smågriner Hans Henrik Nygaard-Petersen.

Tidligere elever var nysgerrige

Fra Greve kom Bjarne Skov Jensen. Hans bror, Ole Skov Jensen havde tippet ham om, at de nye ejere af skolen ville holde åbent hus.

- Jeg gik på skolen fra 1951 til 1955. Jeg kan huske vi fik det helt nye klasseværelse, der lå i mellembygningen, fortæller Bjarne Skov Jensen.

Da brødrene gik i skole i Ruds Vedby, var det med Bue Lund som førstelærer og Knud Larsen som andenlærer.

Mens de blev vist rundt af Hans Henrik Nygaard-Petersen, kom de i tanke om alle mulige historie fra skoletiden, og kiggede med i de mange rum, der desværre nogle steder er blevet hærget af ubudne gæster.

Lærerbolig skal være kulturhus
En stor del af bygningerne skal bruges i virksomhedsregi, men Marianne og Hans Henrik Nygaard-Petersen har planer om at lave den tidligere lærerbolig, som ligger med front ud mod Rudsgade, skal om til kulturhus.

- Vi kunne godt tænke os at bruge bygningen til et slags kulturhus, hvor der eventuelt kunne etableres en cafe og et bageri. Ideer har vi masser af, men først skal vi have alt fra vores tidligere lager til Ruds Vedby, siger Hans Henrik Nygaard-Petersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk