17. januar 2021
Claus Gawin tilbyder zenterapi, som er samtaleterapi med fokus på at være i nuet og være i balance. Foto: Charlotte Koefoed
Claus Gawin tilbyder zenterapi, som er samtaleterapi med fokus på at være i nuet og være i balance. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny samtaleklinik i Gørlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny samtaleklinik i Gørlev
Ugebladet Vestsjælland - 23. juli 2020 kl. 15:59

I privaten på Søkrogen 61 i Gørlev møder man 70-årige Claus Gawin. Han har netop åbnet en samtaleklinik med zenterapi, en terapiform, han selv har udviklet.

Med en baggrund som aktiv sportsudøver blandt andet som professionel træner i kickboxing, boksning og karate, begyndte Claus Gawin i 2004 at studere psykoterapi med fokus på zen.

- Mine studier og træning af zen har haft afgørende betydning for mit psykoterapeutiske fokus senere hen i mit liv. Sport på eliteplan kræver fokus og det handler min terapiform også om, fortæller Claus Gawin.

Hvad er zenterapi?

Zenterapi handler dybest set om at træffe de rigtige valg i forhold til sig selv og sine relationer. Mange kommer til zenterapi med forskellige problematikker, det kan være stress, uro, problemer i kærlighedslivet eller usunde relationer.

- Det handler jo om at komme i kontakt med sig selv og komme i balance. Og mest af alt handler det om at være i nuet, siger Claus Gawin.

Han har arbejdet med zenterapi siden 2006 i Tåstrup, hvor han boede indtil for to år siden.

- Vi boede i et socialt belastet område, så terapien havde også et socialt sigte. Jeg holder mine priser, så alle kan være med. Da både min kone og jeg er blevet pensionister, besluttede vi os for at flytte og da vi fik tilbudt en bolig i Gørlev, slog vi til. Her er også plads til hunden, som dog altid er lukket ude i haven, når der er klienter, fortæller Claus Gawin.

Ud over at være samtaleterapeut, er Claus Gawin også en habil kunstmaler, hvis værker især sælges i USA.

Kort om zen

Zen er en japansk-kinesisk buddhistisk tradition, som foreskriver en meditationsform, der pointerer vigtigheden af årvågenhed og nærvær.

I sin rene form fokuserer zen alene på det nærvær, man har med sig i sin daglige praksis. Zen handler derfor ikke om at gøre noget bestemt, men om at gøre det med den rette opmærksomhed.

Man kan finde alle relevante informationer på zenterapi.info.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk