15. oktober 2019
Bent Frandsen har skrevet en ny bog  om møllerne på Høng- egnen. Foto: Bøje Larsen
gallery icon

Se billedserie

Bent Frandsen har skrevet en ny bog om møllerne på Høng- egnen. Foto: Bøje Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog om møller på egnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog om møller på egnen
Ugebladet Vestsjælland - 14. juni 2019 kl. 11:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af begivenhederne til mølledag på Løve Mølle søndag den 16. juni, er præsentationen af en ny bog med titlen »Gamle møller på Høng-egnen«.

Det er Bent Frandsen, som har samlet oplysninger om vand- og vindmøller i det område, som tidligere udgjorde Høng. Kommune. Det er der kommet en bog ud af, og den udgives af Lokalhistorisk Forening for Høng Kommune.

Udgivelsen markeres på mølledagen den 16. juni kl. 10-12 med en reception ved Løve Mølle, hvor bogen også kan købes hele dagen.

Formanden for den lokalhistoriske forening, Bøje Larsen, fortæller, at Løve Mølle siden 1989 været motivet i foreningens logo. Den er som bekendt velbevaret og kan stadig male korn. De fleste andre møller på vores egn er enten helt forsvundet eller ombygget til ukendelighed.

Det samme gælder vandmøllerne bortset fra Strids Mølle, som for tiden renoveres og genskabes til sin oprindelige funktion.

Bøje Larsen peger på, at Høng-egnen nu har to flotte eksempler på møller, som begge er i drift som kornmøller med deres oprindelige kraftkilder - vind og vand.

Landskabsforholdene i den tidligere Høng Kommune betinger, at Strids Mølle ligger i det skovrige, bakkede og vandrige område mod nord, medens Løve Mølle befinder sig i det sydlige, flade og mere forblæste område mod syd.

Sådan var de 19 møller, der kendes i området, også fordelt - seks vandmøller og to vindmøller i det nordlige område samt en vandmølle og 10 vindmøller i det sydlige.

At så mange møller er forsvundet, gør det til en naturlig opgave for Lokalhistorisk Forening at få undersøgt, hvor der har været møller, og få mindet om disse bevaret i tekst og billeder.

Foreningen har derfor bedt Bent Frandsen om at føje en møllehistorie til sin omfattende samling af lokalhistoriske bøger. Dermed kan alle med interesse for Høng-egnens historie glæde sig over endnu en velskrevet lokalhistorisk bog fra Bent Frandsens hånd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk