18. januar 2019
Bent Kristiansen har igen været tovholder for erindringsværkstedet i Degneparken. Og det er der kommet endnu en bog ud af, denne gang med beretninger fra ungdommen. Foto: Charlotte koefoed
gallery icon

Se billedserie

Bent Kristiansen har igen været tovholder for erindringsværkstedet i Degneparken. Og det er der kommet endnu en bog ud af, denne gang med beretninger fra ungdommen. Foto: Charlotte koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu piber alle fløjter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu piber alle fløjter
Opdateret 14. juni 2018 kl. 09:49
Ugebladet Vestsjælland - 12. juni 2018 kl. 16:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nok ikke mange, der kender sange »Nu piber alle fløjter« skrevet af Valdemar Wahl, men det gør De kåde Pangsjonister i Degneparken.

Den dukkede nemlig op en tirsdag eftermiddag i erindringsværkstedet, og er med i bog to fra pensionisternes hånd, en bog, der blev præsenteret af Bent Kristiansen forleden i Degneparken med kaffe, kage og netop »Nu piber alle fløjter« opført som en lille sketch.

Bernt Simonsen sang for og Winnie Block agerede fabriksarbejderens kone, der trofast ventede på at manden fik fri fra fabrikken, så de kunne gå hjem, trætte, fattige, men stolte over de to sovende børn, spillet af Bent Kristiansen og Hanne Stokholm, og det kongerige, de havde imellem sig.

En smuk sang fra en tid langt, langt væk.

Men ikke længere væk, end den står tydeligt i erindringen på de pensionister, der hver tirsdag mødes og fortæller historier fra barndommen og ungdommen.

Anden verdenskrig
Anden verdenskrig og de trængsler, man dengang gik igennem er nogle af de historier, der er med i bogen.

For eksempel om Arne Bredegaards forældre, der havde en plantage med cikorierod, som man brugte i Richs kaffeerstatning. Eller historien om Johannes Winther, der var sygepasser på Jutlandia fra september 1952 til juli 1953.

Bogen er historier, fortalt af de mennesker, der oplevede tingene på første hånd og er et lille stykke Danmarks- og verdenshistorie, som på beundringsværdig vis nu er blevet nedskrevet til evig tid.

Bogen kan købes ved henvendelse til Bent Kristiansen i Degneparken.

Erindringsværkstedet fortsætter hver tirsdag og nye historier bliver fortalt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk