18. september 2020
Bøje Larsen, formand for Lokalhistorisk Forening i Høng, Tove Tieldow og Hermod Jensen, der har skrevet en bog om Gierslev. Foto: Charlotte Koefoed
Bøje Larsen, formand for Lokalhistorisk Forening i Høng, Tove Tieldow og Hermod Jensen, der har skrevet en bog om Gierslev. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer bogen om Gierslev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer bogen om Gierslev
Ugebladet Vestsjælland - 15. januar 2020 kl. 20:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knap tre år har bogen været undervejs, men om et par dage kommer den fra trykkeriet og kan torsdag den 30. januar præsenteres ved en reception i Gierslev Sognegård.

Det er den fjerde bog, som Lokalhistorisk Forening i Høng udgiver og denne gang er det Gierslev Ejerlav, der er taget under grundig behandling af Hermod Jensen.

- Jeg kommer jo selv fra byen og ejede indtil 2006 Lodbjerggården. Jeg har faktisk også en anden bog på vej, men det er en slægtsbog om min egen familie, fortæller Hermod Jensen.

Alle adresser er med

Bogen om Gierslev og omegn, som har titlen »Gierslev ejerlav 1787-2019«, tager udspring i folketællinger, forstået på den måde, at Hermod Jensen har undersøgt hver eneste adresse, og dem er der omkring 60 med af i bogen, og fundet ud af, hvem der boede der.

-Det tager sin tid at undersøge og nogle gange trækker researchen spor til andre steder i Danmark. Det gælder blandt andet historien om sognepræst Christian Ferdinan Storck, der kom til Gierslev i 1895. Eller rettere, historien om hans to adoptivdøtre, fortæller Hermod Jensen.

Juliane og Augusta

De to adoptivpiger, Juliana og Augusta Kamp, stammede fra et husmandssted i Vestjylland, hvor faren døde og moren ikke så anden udvej end at adoptere pigerne væk.

De var omkring konfirmationsalderen og blev begge konfirmeret i Gierslev Kirke. Senere blev de gift med to brødre, Juliana med Søren Hannibal Jørgensen og Augusta med Jens Hannibal Jørgensen.

Augusta og Jens fik i alt ni børn og drev i en årrække Kulbygård.

Der er mange flere spændende historier i bogen om Gierslev.

Bogreceptionen finder sted fra klokken 15 til 18 og alle er velkomne.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk