21. november 2018
Et af Karin Olanders arbejder. PR-foto
Et af Karin Olanders arbejder. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordisk naturkunst på Høng Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordisk naturkunst på Høng Bibliotek
Ugebladet Vestsjælland - 08. februar 2018 kl. 20:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I hele februar kan publikum få en kunstoplevelse af den »norrøne« slags - dog med et strejf af inspiration fra Amazonas, når kunstner Karin Olander flytter sine installationer ind på biblioteket.

Selv siger hun: »Bark og ben holder mennesker, dyr og planter oprejste og giver form til den levende organisme. Efter døden er både bark og ben det sidste, der går i opløsning.

De stærke former afspejler det levede liv og er smukke i deres stivnede form i døden.

Barken udvider sig ved træets vækst, nogle gange må den slå sprækker for at følge med. Knoglerne er komprimeret i det indre.«

Tekster på birk
Vikingerne brugte birkebark som papir, og mange år efter var den lyse, flagede bark Nordens foretrukne materiale til at nedfælde tekster på. For Karin Olander, der bruger naturens materialer, er birkebarken derfor det oplagte tekstmedie.

Hun skriver ord, digte og citater på birken, en slags »breve fra skoven«, og hendes udstilling på kredser om dette tema. Her har hun sammensat bark og ben med andre materialer, der vækker genkendelse, undren og lyst til at gå på opdagelse.

Og der er god grund til at tage børnene med ind og se denne udstilling, for oplevelsen af livet og naturen har ingen alder, men kan sætte gang i de grå hos selv de små.

Med bopæl i Arnakkebugten i bunden af Saltbæk Vig, har Karin Olander sine materialer lige ved hånden. Arnakkebugten er et fredeligt sted på kanten af et fredet område, hvor naturen får lov at være natur.

Hun har udstillet på Bornholm, i København, Knabstrup, Kalundborg og Jyderup, og nu kommer turen til Høng. Og til påske udstiller Karin Olander på CPH Art Space i Docken Nordhavn i København.

Karin Olanders udstilling kan som nævnt opleves på Høng Bibliotek hele februar - og adgangen er som sædvanlig gratis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk