24. april 2019
Jørgen Petersen bor lige i nærheden og cykler hver dag over for at smage på mjøden og holde øje med, at alt er som det skal være. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Petersen bor lige i nærheden og cykler hver dag over for at smage på mjøden og holde øje med, at alt er som det skal være. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mjød-eventyret fra Løve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mjød-eventyret fra Løve
Ugebladet Vestsjælland - 31. juli 2018 kl. 15:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Mjød er bedst beskrevet som honningvin. Det er ikke øl, det er gæret på honning. Det drikkes ikke af store glas, men af små fine glas. Det bælles ikke, det nydes.

Ordene kommer fra Jørgen Petersen, far til Mikkel og Mads, tilsammen Mjødbryggeriet Petersen med base og produktion på det gamle slagteri i Løve.

Her endte den først tønde bryg i kloakken, men siden da er det gået raskt fremad med produktionen og ikke mindst priser og hæder for den gamle drik, der har fået en renæssance i nye klæder.

- Vi kan ikke leve af det endnu. Planen var, at mine to sønner på sigt skulle leve af det, og den ene arbejder tre dage om ugen her i bryghuset, mens den anden bruger en dag om ugen på at promovere vores mjød. Selv er jeg pensionist og nyder at kommer her hver dag og kigge til mjøden, siger Jørgen Petersen.

I det gamle slagteri i Løve er der nu store egetræstønder på solide reoler, og det er her, mjøden lagres og tilsættes krydderier.

Eventyret begyndte i 2014, hvor den første Mjöd nr. 1 kom på gaden til et julemarked i Løve Mølle. Året efter vandt mjøden bronze i USA og siden er priserne væltet ind over mjøden fra Løve, senest til Mjöd nr. 5, som vandt guldmedalje ved Stuttgart International Wine Festival tidligere i år.

Mjöd no. 5 er krydret med biodynamisk hyldebærmost som den primære krydring.

Dragsholm Slot har den bedste mynte

Mjöd nr. 2 har ingen priser fået, fordi den ikke har været sendt til bedømmelse og Mjöd nr. 3 har en historie for sig.

- Vi havde krydret den med mynte, og havde mjøden med op til Dragsholm Slot, men de insisterede på at krydre med deres egen mynte og vi måtte jo indrømme, at deres er bedre. Vi skal faktisk til Dragsholm Slot i denne uge og snakke med deres chefsommelier Peter Fagerland om nye produkter, så det er meget spændende, siger Jørgen Petersen.

På mjødbryggernes hjemmeside kan man finde forhandlerliste over de efterhånden mange steder, man kan købe den liflige mjød. Blandt andet har COOP fået mjøden som en fast del at deres lokalsortiment.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk