4. juli 2020
Gul rute, som er 25 kilometer rundt om Røsnæs, er stort set markeret med pæle med den gule pil på hele vejen, dog med få undtagelser. Foto: Charlotte Koefoed
Gul rute, som er 25 kilometer rundt om Røsnæs, er stort set markeret med pæle med den gule pil på hele vejen, dog med få undtagelser. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Man skal bare gennem hækken og rundt om laden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Man skal bare gennem hækken og rundt om laden
Ugebladet Vestsjælland - 05. oktober 2018 kl. 12:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Røsnæs Rundt: Turen Røsnæs rundt er formidabel, naturen enestående og ruten er markeret med pile alle vegne. Næsten da.

Af Charlotte Koefoed
Røsnæs: 25 kilometer er pænt langt, men når man går ude på Røsnæs, går tiden hurtigt og ruten blotlægger der skønneste scenarier. Med udgangspunkt i Naturrummet på Røsnæsvej 233 tænkte jeg, at jeg ville gentage en del af junis tur rundt om Røsnæs, hvor jeg desværre gik forkert et par gange.

- Denne gang kigger jeg rigtig godt efter, tænkte jeg og hældte vand i flasken og lagde madpakken i rygsækken.

Og så gik det ellers der ud af forleden lørdag. Og det var fint. Jeg fulgte de gule pile og kunne se, der var kommet flere op, end sidste gang, jeg var ude på ruten.

Sidste gang fik jeg forvildet mig væk fra den afmærkede rute ved Ulstrup Strand, men denne gange gik jeg rigtigt og følte triumfen lige om hjørnet, men det var en kort triumf.

Her gik det galt
Alt var godt, jeg fulgte Slettenshage ned til den forladte gård, og havde jeg ikke mødt en venlig mand, havde jeg aldrig fundet hullet i hækken, som anviser vejen videre på gul rute.

Og så var det, jeg mistede overblikket. Efter Slettenshage skal man nemlig fortsætte venstre om ved længen på den grå filtset gård, men her var der heller ikke nogen gule pile, så jeg fulgte vejen og gik lige ud.

Jeg gik helt op til Bjørnstrup, hvor jeg gudskelov mødte en ung dame med en barnevogn, der kendte lige netop den del af ruten og som fik mig gelejdet ned af den næste grusvej og ned til Søndergård, hvor man skal til højre og så er man igen på rette spor ad Hovgårdsvej videre af Hejrevej, så er der igen fint afmærket med gule pile.

Senere, da jeg nåede fyret, hvor der som altid var superfin service, varm kaffe og lækker kage, fortalte det venlige personale, at de grønne pæle med den gule pil mangler lige netop de steder, jeg gik forkert.

Vil ikke have skiltning op
Troels Birk Kristoffersen fra Røsnæs Udvikling, der har været med til at etablere Røsnæs Rundt, bekræfter, at der mangler pæle med de gule pile to steder.

- De to lodsejere har ikke det fjerneste imod, at man går på deres stier eller gennem gårdspladsen, men de vil ikke have pælene op. Vi arbejder dog videre med at få dem overtalt, for det forvirre mange, at skiltene mangler, der hvor man skal dreje, siger Troels Birk Kristoffersen.

Han har et godt råd til vandrere, der som jeg ikke kan at finde vej uden tydelige markeringer.

-På Friluftsguiden.dk kan man finde Røsnæs Rundt ruten og downloade den til sin telefon. Her er ruten detaljeret beskrevet, slutter Troels Birk Kristoffersen.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk